Radnice řeší využití vnitrobloku mezi Dukelskou a Hořickou

Vnitrobloky mezi staršími domy v centru města často ukrývají pestrá tajemství. Někde slouží jako skládka, někde jako parkoviště, řada domů je přeměnila na dětská hřiště a někde v nich dobře fungují zahrádky restaurací. Osud vnitrobloku mezi Dukelskou a Hořickou ulicí nyní zajímá i radnici.

Podle záměru města by ve vnitrobloku domů mezi dvěma rušnými třídami v centru Hradce Králové měly vzniknout dětské hřiště a nový park. Nápad už byl jednou na stole, ale komplikace nastaly při jednáních s majiteli pozemků. Ty jsou totiž z většiny soukromé. „Park tu měl být už před lety, ale město nepřistoupilo na podmínky vlastníků půdy,“ potvrdil Hradeckému deníku problém náměstek primátora Josef Malíř.
Město už na novou klidovou zónu nechalo zpracovat architektonickou studii s vizualizací. Podle projektu by vybudování parku s dětským koutkem mělo přijít asi na 12,5 milionu korun. „První etapa, náhradní výsadba stromů za pokácenou zeleň, by měla začít v příštím roce,“ řekl Deníku Malíř.
Dohoda s majiteli pozemků je ale zatím nejistá. Pokud by měli vlastníci nereálné požadavky pro výkup, radnice by od záměru pravděpodobně znovu ustoupila. Majitelé pozemků by ale nakonec mohli o vnitrobloku rozhodnout i bez města a vybudovat zde například rozsáhlé parkoviště. To by potěšilo především řidiče a výrazně posílilo parkovací plochy v centru města. Takový plán by ale mohl narazit na odpor obyvatel přilehlých domů.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme