Radnice přispěje na malšovický stadion

Radnice v Hradci Králové schválila příspěvek pět a půl milionu korun na rekonstrukci malšovického stadionu. Úpravy musí proběhnout do poloviny července, jinak si hradecký klub první ligu nezahraje.

"Na rekonstrukci radnice odsouhlasila částku pět a půl milionu korun, aby byl stadion způsobilý pro první ligu," sdělil primátor Otakar Divíšek.  Malšovický stadion prozatím nemá vyhřívaný trávník, který je podmínkou  prvoligových  zápasů.  Ćástka na tyto úpravy, které se musí realizovat do poloviny července , se odhaduje na 6,7 milionu korun. "Více financí na rekonstrukci nedáme, klub si bude muset poradit sám. Počítáme se sponzory," řekl Otakar Divíšek.  Vytápění hrací plochy se plánuje formou elektrických kabelů. Dále je  nutná instalace speciálních sedaček, které mají být demontovatelné. Ve VIP sektoru se již nacházejí, ale ještě zhruba kolem dvou tisíc jich chybí.  "Proběhne  také výběrové řízení, to je otázka čtrnácti dnů," dodal Divíšek. Ani v budoucnu město nepočítá, že by klubu navyšovalo finance.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme