Radnice připravuje prodej pozemků U Koruny

Rozlehlý prostor U Koruny nedaleko hlavního nádraží v Hradci Králové v budoucnu čekají velké změny. Plochu, která dnes plní funkci autobusového nádraží města a parkoviště, chce radnice nabídnout investorům. Základním požadavkem, které má vedení města vůči zájemcům je vybudování parkoviště s 500 parkovacími místy.
Jak řekl hradecký primátor Otakar Divíšek, v lokalitě U Koruny by mělo vyrůst administrativní či polyfunkční centrum, okrajově možná i byty. Nyní ví město zhruba o šesti firmách, které již prostor sondují a konzultují podmínky. Vzhledem k lukrativnosti pozemku se ale předpokládá, že by počet zájemců mohl stoupnout až na deset. Zatím mají všichni investoři záměr takřka totožný a tím je administrativní centrum. Podmínkou projektu je zahrnutí  500 parkovacích míst. V závislosti na záměru ale může být parkovacího prostoru více. "Předpokládá se, že by tam mohlo být až 1000 parkovacích míst", uvedl Divíšek. Samotné financování parkoviště však zatím není jasné, odvíjet by se mělo až podle návrhu investora.
Protože se jedná o pozemek nesmírně cenný, od investorů očekává radnice nejen nabídku ceny. Ta by se měla pohybovat mezi 3 - 4 tisíce korun za metr čtvereční. Záměr by měl také zahrnovat i další blíže nedefinovanou nabídku, která bude jeho součástí. Podle Divíška by se mohlo jednat například o rozšíření podjezdu v Kuklenách, postavení křižovatky Koruna, vybudování cyklostezky, úpravu komunikací či něco zcela jiného. Iniciativa je přenechaná investorovi a jeho návrhu.
Pro výstavbu by měl být pozemek k dispozici v druhé polovině roku 2009. Teprve až po dokončení nového terminálu hromadné dopravy a s ním související úpravy Riegrova náměstí bude prostor volný. V době rekonstrukce náměstí bude na ploše U Koruny vybudována provizorní točna trolejbusů. Autobusy, které tam nyní mají svá nástupiště, budou přestěhovány na nový terminál k pracovnímu úřadu.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme