Radnice přesune dopravní agendu do Gayerových kasáren

Královéhradecká radnice přesune svou dopravní agendu do prostor někdejšího klubu Kavalír B v Gayerových kasárnách. Radní již schválili podmínky výběrového řízení na rekonstrukci prostor klubu na kanceláře. Za opravy radnice zaplatí zhruba 8,5 milionu korun.
"V prostorách vznikne administrativní pracoviště, ve kterém najde místo všech čtyřicet pracovníků dopravního odboru," řekl náměstek hradeckého primátora Josef Malíř s tím, že by úředníci měli v opravených prostorách začít pracovat v roce 2006. Dopravní odbor hradecké radnice dosud sídlí na dvou pracovištích, prostory pro evidenci vozidel a řidičů jsou podle radnice nevyhovující, protože jsou umístěné ve 4. patře bez výtahu. "Gayerovy kasárny jsou blízko od radnice, je tam dostatečný parkovací prostor pro návštěvníky a náklady na rekonstrukci jsou nižší, než budovat pro dopravní agendu nové sídlo," řekl Malíř.
Radnice letos na jaře zrušila vietnamskou tržnici na nádvoří kasáren, aby uvolnila místo parkovacím automobilům, v ostatních bývalých vojenských objektech fungují obchody, restaurace a provozovny služeb.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme