Radnice nesouhlasí se změnou projektu Park Malšovice

Německá společnost ECE Projektmanagement, která se bude v Hradci Králové podílet na výstavbě Parku Malšovice za 3,2 miliardy korun, požádala o změnu projektu. Chce přemístit parkoviště ze střechy obchodního centra na plochu mezi stadiónem a centrem. Změnu systému parkování městská rada v úterý nedoporučila.

Projekt zahrnuje stavbu obchodního centra a fotbalového stadiónu. Společnost ECE zde plánuje výstavbu nákupního centra s veškerou infrastrukturou. Demolici starého  fotbalového stadiónu a výstavbu nového bude realizovat město. „ECE Projektmanagement se obrátila na město se žádostí změnit systém parkování z finančních důvodů. Jádrem návrhu je přenést parkování ze střechy na volné plochy. Změna zasáhne do těch smluv, které schválilo zastupitelstvo loni v červnu,“ sdělil náměstek primátora Josef Malíř. Navrhovaná změna projektu by se výrazně dotkla veřejné plochy mezi stadiónem a komerčním objektem. „Veřejná plocha,  kde měla být zeleň, chodníky a lavičky, má sloužit jako parkoviště, proto radní takto koncipovanou  změnu nedoporučili,“ řekl náměstek Malíř. V této době se již zpracovává dokumentace k územnímu řízení, jejíž součástí je i dopravní řešení. „Je třeba rychle rozhodnout, aby se mohlo pokračovat v přípravě,“ uvedl Malíř. Konečný verdikt vysloví zastupitelstvo na jednání příští týden.
S projektem souvisí také investice do nového dětského dopravního hřiště, které město plánuje postavit v lokalitě Třebeš. „ To by realizací nového stadiónu zmizelo,“ doplnil Malíř.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
24.1.2010 09:34
Body (neregistrovaný)
Co znamená věta "To by realizací nového stadiónu zmizelo,“ ??? Klíčová věta, která zajímá spoustu sportovních fandů, je zrovna zkomolená!!!
24.1.2010 12:48
bublix (neregistrovaný)
Já myslím,že je to jasný....realizací nové fotbalové arény bude muset pryč stávající dopravní hřiště...proto se postaví nové..
24.1.2010 18:45
Body (neregistrovaný)
Jasný, omlouvám se za svůj výpadek.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Bude se běhat, hrát fotbal, jíst čokoláda a řádit v maskách

O víkendu se bude v Hradci Králové sportovat i kulturně žít. Votroci odehrají derby s Pardubicemi, poběží se jarní běh v novohradeckých lesích. Ve Futuru můžete navštívit Čokoládový festival, děti můžete vzít na Velikonoční pohádku, karneval nebo koncert Štístka a Poupěnky.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, výstavu Lega nebo do hradeckého aquacentra

Podzimní prázdniny a státní svátek 28. října slibují v Hradci Králové nejen oslavy dne vzniku samostatného Československa, ale třeba i bonus v hradeckém aquacentru v podobě 20 minut zdarma. Bude se hrát hokej i fotbal, můžete vyrazit na halloweenskou party nebo na velkou…
Čtěte více

Weber končí na lavičce Hradce, na nový stadion se vrací Kotal

Fotbalisté Hradce Králové mají nového trenéra. Po nepřesvědčivých výkonech a čtyřech prohrách v posledních pěti zápasech skončil na lavičce Votroků Jozef Weber. Novým koučem se stává Václav Kotal, který u týmu už v minulosti působil jako hráč i jako trenér, navíc žije v Hradci…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme