Radnice investuje do ZUŠ Na Střezině 22 milionů korun

Základní umělecká škola Na Střezině v Hradci Králové se dočká nových prostor. Celkové náklady, které město bude muset vynaložit, se vyšplhají zhruba na 22 miliónů korun. Zařízení, které ročně nabízí umělecké vzdělání téměř 2000 dětí i dospělých, nyní využívá 5 budov na hradeckém Slezkém předměstí. Většina z nich nevyhovuje.
"ZUŠ na Střezině se potýká zejména s prostorovými problémy, a pak samozřejmě s kvalitou těch prostor, které využívá," řekl náměstek hradeckého primátora Martin Soukup. Pro taneční a výtvarný obor se budou muset hledat zcela nové prostory. "Přistoupili jsme k rekonstrukci části budov v ZŠ Sever a ZŠ Jih, které bychom do doby než najdeme jeden vhodný objekt pro ZUŠ zrekonstruovali tak, aby tam umělecká škola mohla působit," uvedl Soukup.
Do budoucna by měly všechny obory Základní umělecké školy Na Střezině sídlit pod jednou střechou v některé z budov bývalých hradeckých kasáren.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme