Radnice chystá rozdělit další várku startovacích bytů

Šťastné číslo losu může znamenat startovací byt v Hradci s nájemní smlouvou na tři roky. Radnice plánuje další výběrové řízení na jejich obsazení. Stači sledovat webové stránky města, kde by se výzva měla objevit. „S největší pravděpodobností bude další výběrové řízení vypsáno v průběhu listopadu a dále zveřejněno na městských webových stránkách a úřední desce," uvedla pro Hradecký deník mluvčí města Magdaléna Vlčková.

Losování úspěšných žadatelů o startovací byty probíhá obvykle veřejně v hradeckém Adalbertinu. O byt může žádat osoba mladší 32 let, která nevlastní byt či nemovitost a na výplatní pásce  má minimálně 16 500 korun měsíčně. Samozřejmě nesmí městu nic dlužit.

Jak je uvedeno v oficiálních materiálech na webových stránkách města, startovací byty jsou určeny pro žadatele na začátku jejich ekonomické kariéry.Pokud žadatel o byt nemá trvalé bydliště v Hradci Králové, překážkou to k podání žádosti není.

Všechny žádosti, které na úřad dorazí musí prověřit odbor správy majetku a pak rozhodne o obsazení startovacích bytů formou veřejného losování.

S úspěšnými žadateli, kterými mohou být i manželé či registrovaní partneři, město podepíše smlouvu na tři roky bez možnosti prodloužení. Měsíční nájemné je pak stanoveno na 45,30 korun za metr čtvereční. Samotná velikost bytů se pohybuje od 1+kk po 2+kk.

Ti, co byt získají ho nesmějí s nikým měnit. V současné době nabízí Hradec Králové startovací byty v městské části Třebeš, konkrétně v ulicích Svatojánská a Ve Stromovce.

Poslední losování sociálně zvýhodněných bytů pro mladé se konalo koncem ledna tohoto roku. „V posledním výběrovém řízení podalo žádost okolo 480 žadatelů. Město mělo k dispozici asi 60 bytů," okomentovala velký zájem referentka Jana Kosinová.

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme