Radnice chystá nový územní plán

Radnice v Hradci Králové chystá nový územní plán města, který má být připraven do konce roku 2015. Nový dokument radnici vyjde podle odhadů až na 30 milionů korun. Radní navrhují nejprve vyhlásit mezinárodní ideovou soutěž. Ta má ukázat, jakým směrem se bude město dále rozvíjet.

„Od 1. ledna 2016 musí mít každé město v této zemi buď revidovaný stávající územní plán, a nebo nový. Hradec chce jít cestou nového územního plánu,“ sdělil náměstek primátora Josef Malíř. Za nový dokument zaplatí město zhruba 15 až 20 milionů korun. Cenu dále navýší mezinárodní ideová soutěž, kterou hodlá radnice vyhlásit v druhé polovině letošního roku. „Není příliš zvykem dělat ideovou soutěž v naší republice, většina měst vyhlašuje standardní výběrová řízení. Naši urbanisté tvrdí, že Hradec má tuto tradici, protože se tady soutěžilo již začátkem 20. století. Pokud má být soutěž kvalitní, tak se nedá udělat za méně než 8 milionů korun,“ řekl náměstek Malíř. Vyhlášení ideové soutěže musí ještě odsouhlasit městské zastupitelstvo.
Současný územní plán města za 16 milionů korun je platný od roku 2000. Určuje rozvoj města jihozápadním směrem k budoucí dálnici, vznik průmyslové zóny neřeší. „S průmyslovou zónou pro větší továrny se ani v dalších letech nepočítá, musel by nás někdo v soutěži přesvědčit, že zde má zóna význam,“ dodal Malíř.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
11.6.2009 07:33
Honza (neregistrovaný)
Jasneee, postavte domy, supermegahypermarkety, at maj lidi kde makat, hlavne ne fabriku, tovarnu ci prumysl jako takovy. Nepotrebujeme vyvojarstvi, kde jsou penize a inteligence, staci nam Fakultka a zbytek za pas a doplnovat, gratulace panove :)
11.6.2009 14:20
Bjorken (neregistrovaný)
Souhlasím s prvním příspěvkem. Je naprostá hloupost a neschopnost se dívat do předu od našeho městského vedení, že ještě není naplánovaná průmyslová zóna v tak velkém městě jako je HK. Navíc, když se zde budou křižovat dvě dálnice. Nejen že sem tím pádem půjde pracovat vývojařská inteligence, zaměstnání najde i plno lidí z okolí, ale taky by se zde mohl najít nějaký vhodný sponzor pro zdejší hokej/fotbal. Ale ne - nám stačí, že je tu nemocnice a úřady.. Škoda, Hradec by nutně potřeboval odvážné vizionáře jako měl před sto lety.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme