První výhra Votroků: Hradec Králové - Slovácko 2:0

| autor: hradeckralove.cz

V 5. kole fotbalové Synot ligy hostil v sobotu v podvečer Hradec Králové celek Slovácka. Domácí tým bohužel od začátku soutěže okupuje spodní patra tabulky, přičemž tato situace je způsobená především střeleckou nemohoucností Votroků. Herně na tom totiž Hradec není až tak zle. Proti Slovácku tak šlo domácímu týmu o to vyhrát a skórovat. Jenomže hosté z jihu Moravy mají dobrý vstup do soutěže. Na rozdíl od Hradce se jim daří nejen herně, ale i střelecky. Zejména kanonýr Libor Došek je v pohodě a se čtyřmi vstřelenými brankami ve čtyřech kolech patří k nejlepším střelcům soutěže. Před Votroky tak stál nelehký úkol.

Zápas začal oboustranně opatrně a během prvních deseti minut na hřišti nebylo k vidění nic zajímavého. S postupem času domácí však získávali herní převahu, ta ovšem tradičně končila buď na hranici velkého vápna a nebo nepodařeným střeleckým pokusem. Naprázdno tak vyšlo přečíslení z 12. minuty, které černobílí překombinovali. V 15. minutě dobře hrající Dvořák vybojoval téměř ztracený přetažený míč za obranu, posunul ve skluzu ke Štípkovi a ten v jasné pozici nebyl schopen dostat míč za Hečova záda.

Slovácko těžilo především z rychlých protiútoků. Rozběhnutý Kerbr dostal ve 22. minutě míč za obranu, tvrdě vypálil a Koubek v hradecké brance musel vynaložit své veškeré umění, aby míč vytěsnil mimo tyče. O dvě minuty později pálil ze střední vzdálenosti tvrdě Došek, ale tentokrát šel míč mimo. Ve 26. minutě se na druhé straně dostal po pěkné kombinační akci na hranici velkého vápna Halilovič, vypálil a jeho střela jen těsně minula břevno Hečovy branky. Hosté pak měli vyloženou příležitost ve 28. minutě. Kalouda se po rychlém průniku dostal za hradeckou obrannou linii, ale v přímém souboji s domácím gólmanem neuspěl.

Původně ospalá hra tak měl najednou spád a příznivci obou celků museli být spokojeni. Chybělo jediné - branka. A pak to přišlo! Ve 39. minutě dostal rozběhnutý Štípek míč za obranu. Běžel zcela sám na Heča, ovšem hostující brankař ho dokázal vytěsnit ze střeleckého úhlu. Štípek se však neunáhlil, počkal na dobíhajícího Dvořáka a ten po 806 minutách z jeho přihrávky protrhnul střeleckou smůlu - 1:0.

Ani druhý poločas se diváci v ochozech nenudili. A zásluhu na tom měly oba celky. Votroci sice hráli útočněji, ale hosté byli nebezpeční z brejků. Dlouhou dobu se ale ani jeden z celků nedokázal dostat k zakončení. Proto jako blesk z čistého nebe přišla v 60. minutě příležitost Čermáka, ke kterému se dostal na hranici velkého vápna odražený míč a hradecký hráč stál zcela sám tváří v tvář Hečovi. Hostující gólman v rozhodující situaci zachoval klid a Čermákovu tvrdou přízemní střelu vyrazil na roh. Po něm přišlá další pěkná akce, kdy si rozehrávající Kotiš nadvakrát narazil se spoluhráči a vystřelil. Jeho nebezpečný pokus jen těsně minul břevnu hostující branky. Blízko ke zvýšení náskoku byli Votroci v 68. minutě, ovšem to by musel hlavní rozhodčí najít odvahu zapískat faul na pronikajícího Dvořáka.

O druhý gól v síti Slovácka však nebyli domácí přeci jen ochuzeni. V 71. minutě hosté nezvládli útočnou akci a před hradeckým velkým vápnem ztratili míč. Hradečtí obránci poslali dlouhý nákop na hostující polovinu. Tam si míč našel naběhnutý Halilovič a svoje sólo zakončené hokejovým blafákem bezpečně proměnil - 2:0.

Tato branka se ukázala jako rozhodující okamžik. Hosté, kteří do té doby hráli relativně vyrovnanou partii, jakoby rezignovali na snahu o obrat. Sice se snažili hrát dopředu, ale bylo to víc než křečovité. Navíc střídající Prokeš s Malíským vnesli do řad Hradeckých další útočnou aktivitu, což se projevilo množstvím vyložených akcí. Jenomže Votroci si už vyčerpali svůj střelecký příděl a tak jejich jasné příležitosti zůstaly nevyužity. Částečně díky střelecké neschopnosti hradeckých hráčů a částečně díky výbornému Hečovi, který své spoluhráče zachránil od jasného debaklu.
Hradec Králové porazil Slovácko 2:0 a připsal si první branku v tomto ročníku Synot ligy.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme