První prosincový den se Hradec vánočně rozzáří

Vztyčování vánočního stromu v roce 2011 | Foto: Město Hradec Králové
Vztyčování vánočního stromu v roce 2011 | Foto: Město Hradec Králové

Slavnostní vánoční osvětlení už je po celém městě připraveno. Jedinou výjimkou jsou dva řezané stromy, které technické služby „zasadí“ do dlažby na Velkém a Masarykově náměstí a ozdobí až příští týden, uvedla to Magdalena Vlčková, mluvčí královéhradecké radnice.

Desítky živých stromů ozdobených žárovkami i vánoční motivy připevněné na sloupech se v krajském městě poprvé rozzáří 1. prosince navečer a svítit bude až do Tří králů, tedy do 6. ledna.

Na pětatřicet osvětlených rostoucích stromů, na kterých se za pár dnů rozsvítí 5300 žárovek, mohou Hradečané potkat kromě centra města také u nákupního centra ve Věkoších. Dále pak před farou na Pouchově, u kostela na Novém Hradci, u Alessandrie na Slezském Předměstí nebo v blízkosti Hvězdy na Moravském Předměstí.

Nově bude vyzdoben také strom na Anenském náměstí v Kuklenách a v Březhradě u mateřské školy.

První prosincový večer se rozzáří také dva velké vánoční stromy, které jeřáb vztyčí na tradičních místech - před katedrálou na Velkém náměstí a na Masarykově náměstí.

Smrk městu Hradec Králové daroval majitel ze Všestar a jedli majitel ze Stěžírek. Pokácení stromů, jejich dopravu na místo, vztyčení a následně výzdobu technické služby plánují na období od 27. do 29. listopadu. „Tyto stromy ozdobí 4800 LED diod, dvacet zábleskových žárovek, patnáct padajících rampouchů a dvě nové hvězdy na špici,“ doplnila Jana Sojková z Technických služeb Hradec Králové.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme