První odvolání proti Parku Malšovice zamítnuto

Vizualizace Parku Malšovice od ateliéru CASUA
Vizualizace Parku Malšovice od ateliéru CASUA

Realizace stavby Park Malšovice v Hradci Králové, která má být jak obchodním a zábavním centrem, tak také novým fotbalovým stánkem FC Hradec Králové, opět začíná nabývat reálných rozměrů.

Na konci minulého roku stavba obrdžela územní rozhodnutí. Proti němu však vyvstalo na 14 námitek od občanských sdružení i jednotlivců. Královéhradecký krajský úřad nyní zamítl tu, která nařkla úředníky magistrátu města z podjatotosti.

Krajský úřad Královéhradeckého kraje zamítl odvolání občanských iniciativ Cesta trvalé prosperity a Kruh pro občanskou společnost – KOS ve věci údajné podjatosti magistrátních úředníků v procesu územního řízení. Včera o tom informovalo vedení města Hradec Králové. 

„Obvinění úředníků z podjatosti bylo ze strany odpůrců projektu stejně absurdní, jako jsou jejich nesmyslná tvrzení o tom, že varianta postavit nový fotbalový stadion bez finanční podpory ECE by byla pro město levnější, rychlejší a pro celý areál lepší,“ řekl k tomu Josef Tobek, jednatel ECE Projektmanagement Praha, která se spolu s městem bude podílet na výstavbě nového fotbalového stadionu spojeného s multifunkční halou a obchodním centrem. 

Stavební povolení pro Park Malšovice se už připravuje 

Na vyjádření k řadě dalších námitek se však stále čeká a čas mezi tím běží. Vzhledem k tomu, že rozhodnutí o odvoláních proti vydanému územnímu rozhodnutí na krajském úřadu může padnout až za několik měsíců, město i ECE už nyní zpracovávají dokumentaci pro stavební povolení. 

Hlas fanoušků FC Hradec Králové

Celá situace kolem prodlužování termínu začátku výstavby nového stationu a dalších námitek proti územnímu rozhodnutí se samozřejmě dotýká také fanoušků FC Hradec Králové. A ti se nebojí vyjádřit svou nespokojenost. „My fanoušci nevěříme lidem, kteří jedním dechem tvrdí, že jim jde o blaho kopané v Hradci, ale zároveň vyhrožují, že pokud nebude po jejich, tak udělají vše pro to, aby projekt nevznikl a my se tak definitivně ocitli bez možnosti hrát 1. ligu,“ vzkázal František Řehounek z Fanklubu Votroci 2000.

Sami fanoušci byli přizváni jako součást pracovní skupiny, kde společně s městem, ECE a fotbalovým klubem připravují projekt pro stavební povolení.

Přijďte se podívat, jak bude fotbalový stadion vypadat

Model multifunkční arény s kapacitou 12 tisíc sedících diváků bude do konce května k vidění na královéhradeckém magistrátu. „Je na něm znázorněna její severozápadní výseč, na níž si zájemci mohou prohlédnout konstrukční řešení stavby,“ popsal Petr Vávra z developerské společnosti ECE.

Aréna podle něj splňuje certifikaci UEFA pro kategorii ELITE, která umožňuje pořádání zápasů fotbalové reprezentace a utkání evropských pohárových soutěží.

Investice by měla dosáhnout až do výše 3,2 miliardy korun.  

Vizualizace Parku Malšovice od ateliéru CASUA

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
11.4.2013 11:02
Brouk  (Nováček)
Lízátka
Na závěr klipu jsou vidět lízátka, která stojí opodál. Plánuje se stadion posunout o desítky metrů na jiné místo v lokalitě, nebo se mají premístit lízátka - tj. budou zachována. Tribuny, hlavně ty za bránou vypadají dost malé, což je škoda, protože jak známo, nejhlasitější fandové mají sklon utábořit se za jednou z bran a tam vytvořit buď dobrý obranný blok spolu s defenzivními hráči domácího týmu, nebo naopak pozlobit brankáře a donutit naše hráči, aby rádi útočili tímto směrem. Statistiky vypovídají, že na bránu, za kterou je kotel domácích, tam vstřelí domácí tým více branek.
11.4.2013 14:55
Freddy  (Nováček +20)
RE: Lízátka
Já bych ten klip až tak neřešil, Brouku. To je stejný, jako jsou studie nových aut. Prototyp vypadá bombasticky, ale v reálu se to pak dost liší od původního záměru. A tady to je stejný.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Bude se běhat, hrát fotbal, jíst čokoláda a řádit v maskách

O víkendu se bude v Hradci Králové sportovat i kulturně žít. Votroci odehrají derby s Pardubicemi, poběží se jarní běh v novohradeckých lesích. Ve Futuru můžete navštívit Čokoládový festival, děti můžete vzít na Velikonoční pohádku, karneval nebo koncert Štístka a Poupěnky.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, výstavu Lega nebo do hradeckého aquacentra

Podzimní prázdniny a státní svátek 28. října slibují v Hradci Králové nejen oslavy dne vzniku samostatného Československa, ale třeba i bonus v hradeckém aquacentru v podobě 20 minut zdarma. Bude se hrát hokej i fotbal, můžete vyrazit na halloweenskou party nebo na velkou…
Čtěte více

Weber končí na lavičce Hradce, na nový stadion se vrací Kotal

Fotbalisté Hradce Králové mají nového trenéra. Po nepřesvědčivých výkonech a čtyřech prohrách v posledních pěti zápasech skončil na lavičce Votroků Jozef Weber. Novým koučem se stává Václav Kotal, který u týmu už v minulosti působil jako hráč i jako trenér, navíc žije v Hradci…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme