Štítky: | Krimi | Doprava | Policie Hradec Králové |

První letošní motorkářská oběť, muž zemřel na místě nehody

Tragická nehoda motorkáře | Foto: Policie ČR
Tragická nehoda motorkáře | Foto: Policie ČR

V pátek v pozdní odpoledne v Hradci Králové skončil první motorkář letošní sezóny svůj život pod koly osobního automobilu.

Motorkáři bylo 35 let a pocházel z Trutnovska. Havárii podle všeho zavinil řidič Fordu, který nedal přednost při vjezdu na hlavní silnici právě projíždějícímu motocyklu. Tragická nehoda se udála v ulici Jana Černého a podle policistů je to v letošním roce první oběť z řad motorkářů. 

„Krátce před 16. hodinou se v Hradci Králové stala tragická dopravní nehoda, při které zemřel motocyklista,“ uvedla Iva Kormošová z Policie České republiky. Nehodu pravděpodobně způsobil řidič osobního auta značky Ford Focus, který při vyjíždění z ulice Spořilovská nedodržel přednost v jízdě a do motorkáře na hlavní silnici přímo narazil. 

„Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému a přes veškerou snahu lékařů 35letý muž z Trutnovska na následky zranění na místě zemřel,“ řekla ke smutnému úmrtí mladého motorkáře policistka Kormošová. 

Řidič, který řídil osobní vůz, podle zjištění policistů nebyl pod vlivem alkoholu. „Předběžná škoda na vozidlech byla vyčíslena na téměř 300 tisíc korun. Přesnou příčinu dopravní nehody vyšetřují hradečtí policisté,“ uzavřela Iva Kormošová.

Tragická nehoda motorkáře | Foto: Policie ČR Tragická nehoda motorkáře | Foto: Policie ČR
Tragická nehoda motorkáře | Foto: Policie ČR Tragická nehoda motorkáře | Foto: Policie ČR
Tragická nehoda motorkáře | Foto: Policie ČR Tragická nehoda motorkáře | Foto: Policie ČR

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Opravy Pražského mostu už se blíží. Nebude ale uzavřen pro všechny

Plánovaná údržba Pražského mostu v centru Hradce Králové začne 8. dubna. Dělníci se na mostě objeví ale už o víkendu 6. dubna, kdy budou zahájeny finální přípravné stavební práce bez dopravních omezení. Během oprav bude otevřená pouze jedna polovina mostu pro chodce, záchranáře…
Čtěte více

Dopravní chaos u hradeckých škol má mírnit plán mobility

Plná parkoviště, nebezpečně a často proti pravidlům zastavující automobily, ze kterých v ranní špičce vystupují děti. To jsou nejčastější příčiny vzniku nepřehledných a kritických situací v blízkosti škol. Město Hradec Králové chce těmto nebezpečným kolizím předcházet vytvořením…
Čtěte více

Hradecký dopravní podnik stále modernizuje svůj vozový park. Vozidla mládnou

Ačkoliv si hradecký dopravní podnik vloni připomněl už pětadevadesáté výročí své existence, jiné podstatné číslo v jeho statistikách neustále klesá. Je jím průměrné stáří vozového parku. To je 7,75 roku. Ve srovnání s posledním známým údajem ze sousedních Pardubic je hradecký…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme