První hradecký novorozenec je z Pardubic

Stella Vondrová, tak se jmenuje první dítě, které se 1. ledna v 8.13 hodin ráno narodilo v královéhradecké porodnické klinice Fakultní nemocnice mamince Petře z Pardubic. Holčička přišla na svět císařským řezem, u porodu byl i tatínek, jenž je počítačovým expertem.
"Do porodnice mě přivezli rodiče, kteří bydlí v Holicích, manžel se letecky vrátil ze zahraničí. První dcerka se narodila v Pardubicích před více než dvěma lety, a protože jsem nebyla s tamní porodnicí příliš spokojená, rozhodla jsem se tentokrát pro Hradec a udělala jsem dobře. Porodnici už zřejmě nebudeme v budoucnu potřebovat," řekla jen několik desítek hodin po porodu unavená maminka.
Na malou Stellu se přišel dnes, 3. ledna, podívat také primátor města Otakar Divíšek. "Hlavně zdraví a ať se jí vyhýbá všechno zlé," popřál černovlasé holčičce, která po porodu vážila 3 820 g a měřila 52 c. Za město poté předal peněžní dar ve výši 5 000 korun, pamětní list, kojeneckou soupravu a květiny.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme