První Hradečanka přišla na svět tři hodiny po silvestrovské půlnoci

První hradecké miminko roku 2017
První hradecké miminko roku 2017

První miminko, které přišlo na svět v hradecké porodnici, na sebe nenechalo dlouho čekat. Ebba Pavlíčková se narodila hned 1. ledna a to jen tři hodiny a čtrnáct minut po půlnoci. Malé slečně s netradičním jménem a jejím rodičům přišel poblahopřát primátor města Zdeněk Fink a kromě květin rodině předal i finanční dar.

Ebba Pavlíčková se narodila rodičům Lucii Strnadové a Jindřichu Pavlíčkovi z hradeckých Malšovic. Měřila 50 centimetrů a vážila 3640 gramů. Holčička i maminka jsou v pořádku. První letošní hradecké miminko dostalo od města dar pět tisíc korun a jako první občánek roku se může těšit také na zlatou pamětní medaili v hodnotě téměř deseti tisíc korun, kterou obdrží na jaře při vítání občánků v Divadle Drak.

Holčička se původně měla narodit už na Boží hod , nakonec si ale pobyt v bříšku o několik dní protáhla a na svět přišla po silvestrovské půlnoci. „Porod tak probíhal za zvuků petard a ohňostrojů,“ popsala maminka a dodala: „Dcerku jsme pojmenovali po pratetě Ebbě Jahnové, která byla ve své době výjimečnou osobností. Za první republiky působila mimo jiné jako profesorka latiny na pardubickém a hradeckém gymnáziu a její jméno je švédského původu.“ Ebba je v rodině už třetí s tímto jménem. Její teta Magdaléna z tatínkovy strany je druhým jménem totiž také Ebba.

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme