První Hradečánek dostane pět tisíc a zlatou medaili

Vítání občánků v Divadle Drak
Vítání občánků v Divadle Drak | autor: MMHK

Město, stejně jako každý rok obdaruje první miminko, které se narodí v porodnici v Hradci Králové v roce 2016 jako úplně první. Pozor, musí mít ale ve městě trvalý pobyt. Peníze jeho rodičům předá primátor a medaili dostane při vítání občánků v Divadle Drak. Tam se už několik let tyto akce pravidelně několikrát za rok konají. Herci mají připraveno malé doprovázející představení.

"Pět tisíc korun a zlatou pamětní medaili v hodnotě větší než deset tisíc korun čeká na prvního Hradečánka roku 2016. Novorozenec, který přijde na svět v královéhradecké porodnici a bude mít trvalý pobyt v Hradci Králové, nepřijde ani v příštím roce o dárek přichystaný radnicí. Rozhodli o tom v úterý radní města," hlásí z radnice mluvčí Magdaléna Vlčková.

Maminka i se svým novorozenětem se může těšit přímo na primátora města Zdeňka Finka, který jí dar od magistrátu osobně předá. tedy alespoň část. Zlatou pamětní medaili dostane první miminko při příležitosti vítání občánků zřejmě v dubnu v Divadle Drak.

Herci připravují novou verzi vítání občánků

„Vítání občánků se stalo velice milou tradicí a je o něj v řadách občanů zájem. Jen v prosinci jsme v Divadle Drak přivítali téměř 80 dětí. I touto aktivitou chce město vyjádřit svoji podporu mladým rodinám. Spojení s vystoupením herců divadla je velice vděčné, líbí se také sourozencům miminek. Některé děti již dorostly do věku tří let, a tak již mohou uplatnit vstupenku, kterou také samy obdržely rovněž jako dárek při uvítání svém, a mohou také zhlédnout některou z dračích pohádek. V současné době herci připravují novou verzi svého minipředstavení,“ dodává Anna Maclová, náměstkyně primátora.

Noví Hradečané dostávají u příležitosti vítání občánků stříbrné pamětní medaile, domovský list a volnou vstupenku do Divadla Drak. Akce je určena všem novorozeňatům s trvalým bydlištěm v Hradci Králové, tedy i těm dětem, které se narodily v porodnicích mimo Hradec Králové, ale mají ve městě trvalý pobyt. Slavnostní vítání občánků, které se týká dětí starších tří měsíců, obnovil Hradec Králové v roce 2009.

V roce 2015 titul prvního Hradečánka získal Damián Daněk, který má v rodném listě zapsáno datum 2. ledna 2015. Chlapeček se narodil krátce po půl jedenácté, vážil 4220 g a měřil 51 centimetrů.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme