Průzkum: Hradečáci jsou s městem spokojeni

Občané Hradce Králové jsou spokojeni se svým městem spokojeni. Vyplývá to z průzkumu zabývajícího se vztahem občanů k městu. Ten v první polovině září prováděla brněnská společnost Augur Consulting s.r.o. na základě zakázky Města Hradce Králové.
Základní a nejdůležitější otázka, na kterou respondenti odpovídali, tedy byla následující: Jak jste spokojen(a) s Vaší obcí jako místem, kde žijete a pracujete? 90,5 % respondentů je s Hradcem Králové spokojeno, přičemž velmi spokojených je 32,7 % a velmi nespokojených pouhých 0,7 % respondentů.
Mezi spíše nespokojené či dokonce velmi nespokojené občany patří zejména ti, kteří žijí v městské části Nový Hradec Králové a na Moravském Předměstí. Důvodem nespokojenosti s Hradcem Králové je podle průzkumu především neexistence koupaliště, hluk a nedostatečná dopravní obslužnost MHD. Respondenti měli také výhrady k možnostem zaměstnání.
Průzkum byl realizován prostřednictvím standardizovaného dotazníku kvalitativní metodou s přímým osobním dotazováním. Výběrový soubor byl stanoven v rozsahu 1.000 respondentů starších 18 let a výběr vzorku respondentů byl stanoven na základě kvótních znaků, jako je věk, pohlaví, vzdělání a bydliště v rámci přirozeného územního členění města.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
21.11.2005 15:51
jpa (neregistrovaný)
Zbytečný průzkum
Nu, jak jinak má člověk odpovědět na tuto otázku, když má Hradec rád?!
JPA
23.11.2005 10:19
baba Jaga (neregistrovaný)
RE: Zbytečný průzkum
Jasně, jako v každém průzkumu, spokojeno deset lidí z devíti! Ani jsem nemusela čarovat.
23.11.2005 12:53
plaváček (neregistrovaný)
odpovědi na zakázku
Mě by zajímalo, jakou formou byl výzkum prováděn, kolik lidí se ho zůčastnilo, a jaké bylo věkové rozmezí dotázaných. Takhle pozitivní výsledek není normální, z toho kouká podvod anebo každopádně nějaké ovlivnění.
23.11.2005 14:41
jpa (neregistrovaný)
RE: odpovědi na zakázku
Ale proč by to byl podvod, Plaváčku?! Jen byly otázky "správně" vybrány a na to, co opravdu občany pálí, se raději nikdo neptal... (opakuji: co může normální člověk odpovědět na otázku, jak se mu v Hradci líbí?! kdyby se mu tady nelíbilo, tak se sebere a potáhne jinam, to ale neřeší to, s čím je nespokojen!). To, že samozřejmě neznám nikoho, kdo by byl tázán, už ani nekomentuji, to je klasika.
JPA
23.11.2005 17:39
NoName (neregistrovaný)
RE: odpovědi na zakázku
Cituji:
"Výběrový soubor byl stanoven v rozsahu 1.000 respondentů starších 18 let a výběr vzorku respondentů byl stanoven na základě kvótních znaků, jako je věk, pohlaví, vzdělání a bydliště v rámci přirozeného územního členění města."
23.11.2005 18:33
plaváček (neregistrovaný)
RE: odpovědi na zakázku
1.000 lidí ze 100.000 (necelých) je houby a ne vzorek.
24.11.2005 08:04
Joudoslav (neregistrovaný)
RE: odpovědi na zakázku
Jak tady bylo řečeno, bylo to na základě kvótního výběru, což znamená, že když je v HK podle statistiky 14% VŠ vzdělaných lidí, musí jich být tolik i ve vzorku. Stejně to je u věku, pohlaví...
Jinak výše uvedená otázka je jen jedna ze 113. Ale všechny se zřejmě do článku nevešly ;-)
23.11.2005 14:56
N.S. (neregistrovaný)
Já myslím, že největší problém HK je jeho roztahanost na velkým prostoru a žádnej pořádnej noční život, akorád jedna hospoda na druhé a všichni jen chlastaj, žádná pořádná zábava.
24.11.2005 15:39
Eva (neregistrovaný)
Patřím spíše k té 0,7 %!!!
Jsem nespokojena z bydlením v centru města, kde platím zvýšený zájem za exkluzivitu bydlení, přitom mi pod oknem jezdí jedno auto za druhým. Dům ve Správě nemovitostí je v žalostném stavu, vč. oken i střechy. Chodba nevymalovaná několik desítek let, potkani ve sklepích a okolo popelnic. A tomu nadměrně hluční nájemníci rom. původu. A dovolání nikde. Hlavně včas zaplatit zájem. Také se mi nelíbí, že v centru nejsou žádné cyklostezky, takže na hlavních křižovatkách je pro cyklisty poměrně nebezpečno. Sice naše město se řadí mezi největší hustotu hyper a supermarketů na 1 obyvatele, ale v centru je pouze přeplněné Tesco. Před domem zastavit nesmím a v okolních ulicích nemohu zaparkovat ani x kolečkách kolem bloku.
Jediným světlým bodem je snad plavecký areál a Univerzita HK.
25.11.2005 10:13
Dj (neregistrovaný)
RE: Patřím spíše k té 0,7 %!!!
Hradec je sice krásné město, ale plně souhlasím s autorem příspěvku, že z centra radní obyvatele pomalu, ale jistě vyženou. Tesko převálcovalo malé obchodníky a teď se tam nedá nakupovat, jak je přeplněné. Na křižovatkách se pletou cyklisté s auty, ale cyklisté nemají kudy se velkým křižovatkám vyhnout. V centru není kam jít s dětmi, chybí hřiště pro malé i větší děti, ale parky a parčíky zejí prázdnotou, lidé jimi jen procházejí. Chybí záchytné parkoviště pro spolubydlící z okrajových čtvrtí, kteří musí dojet do města autem, protože MHD k nim jede jednou za hodinu. Leta se mluví se o parkovacím domě místo Kačnerky, ale kde je?

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme