Průměrná mzda v kraji opět hluboko pod průměrem

Zaměstnanci v Královéhradeckém kraji si za měsic vydělají v průměru 16154 Kč. Údaje za druhé čtvrtlení letošního roku zveřejnil Český statistický úřad.
Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku se jedná o nárůzd mezd o 4,2 procenta, tedy o 651 korun. Tempo růstu mezd se však podle statistiků snížilo a také zaostává za celorepublikovým průměrem. V prvním čtvrtletí byl v Královéhradeckém kraji zaznamenán nárůst o 5 procent, celorepublikově pak ve druhém čtvrtletí činil nárůst 5,4 procenta. Celorepubliková průměrná mzda činila ve druhém čtvrtletí 18763 korun.
S průměrnou výší mzdy 16154 korun se Královéhradecký kraj řadí na podprůměrné 11. místo ze 14 krajů. Sousední Pardubický kraj je s průměrnou mzdou o 44 korun nižží ještě o příčku hlouběji. V rámci kraje je na tom nejlépe okres Hradec Králové, kde průměrná mzda dosáhla 17488 korun měsíčně. Naopak nejmenší průměrnou mzdu mají na Náchodsku s částkou 14586 Kč.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
14.10.2005 21:00
Anča (neregistrovaný)
průměr - kéž bychom jej měli
Kéž bych tu průměrnou mzdu měla! Copak nevíte, za kolik tady lidé pracují? Třebas jen za cca 52Kč na hodinu a to mají zodpovědnou práci s penězi!

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme