Protihlukový val v Ruseku zatím nepomáhá

Protihlukový val, který byl vybudován, aby před hlukem chránil obyvatele Hradce Králové - Ruseka, příliš nefunguje. Občané této městské části tvrdí, že hluk z nedalekého letiště, kde se pořádají nejrůznější festivaly, je stále velký. Píše to ve své regionální příloze MF Dnes.

Vloni podepsalo přes sto padesát obyvatel Ruseka petici, která upozorňovala na nadměrný hluk. Letos na jaře pak vznikl val z hlíny vysoký několik metrů, který však jako ochrana před hlukem nestačí. "Neřekl bych, že protihlukové stěny situaci výrazně změnily. Když jde vítr od západu jako teď, je tu slyšet všechno," řekl deníku Ladislav Horčička z Ruseka. Podle obyvatel obce závisí intenzita hluku na tom, odkud fouká vítr. Většinou je však hluk natolik velký, že při otevřených oknech nemohou spát. Jak uvedla MF Dnes, obyvatelé východnější, odlehlejší části obce jsou na tom lépe a mírné snížení hladiny hluku pozorují.

Hradecké letiště je již několik let místem, kde se konají nejrůznější velké festivaly. Před několika dny skončil třídenní festival Rock for People, jednou z dalších akcí, která se na letišti plánuje je jedenáctidenní festival hudby, divadla a zábavy Happy Days, který se bude konat od 17. července do 27. července. Velké množství lidí také přijíždí na Hip Hop Kemp, který je naplánován na 21. srpna až 24. srpna.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme