Projekt hotelu u Aldisu ožívá

Na pozemky v okolí hradeckého kongresového centra Aldis se po několika letech mají znovu vrátit dělníci. Klíčovým se stalo rozhodnutí Krajského úřadu z minulého týdne, podle kterého nemusí mít investor pro stavbu hotelu, bytového domu a administrativní budovy posouzení vlivu na životní prostředí. Pražská společnost Unimex Group, která práce chystá, tak může požádat o stavební povolení.

Práce ale přesto v dohledné době nezačnou. Podle původního projektu měli dělníci staveniště obsadit už letos, rozhodnuto ale není. „Zřejmě se pustíme do přeložek sítí na těchto pozemcích, protože kvůli tomu jsme tam káceli dřeviny,“ řekl Mladé Frontě Dnes manažer projektu z Unimex Group Jiří Pavlát. Firma se ale do stavby nechce pustit sama a hledá zatím pro budoucí hotel vhodného partnera. „Stále jednáme, takže je i teoretická šance, že bychom letos začali. Ale vzhledem k tomu, že stavební řízení potrvá asi půl roku, museli bychom začít stavět v zimě, což není moc vhodná doba,“ dodal pro MF Dnes Pavlát. Termín dokončení v roce 2011 se tak s největší pravděpodobností odsune.
Nový pětipatrový hotel v těsné blízkosti kongresového centra a plaveckého bazénu by měl nabídnout 300 lůžek ve 162 pokojích, v podzemních parkovištích by mělo být k dispozici téměř 150 stání. Hned vedle pak podle projektu vznikne ještě šestipodlažní bytový dům s 50 byty a prodejnami a také nová administrativní budova. Rozšíření lokality si vyžádá i zásah do organizace dopravy.
Těsné sousedství bazénu a kongresového centra ale zatím stále hyzdí torzo bývalého odborářského domu patřící dnes Aldisu. Po pádu minulého režimu se zde práce zastavily a dodnes zůstala schodovitá budova nevyužitá. Představitelé Aldisu však podle MF Dnes slibují, že i zde se přestavba blíží. Z bývalého domu odborové rady má vzniknout rovněž nový hotel.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
26.5.2009 10:24
Dennis.T (neregistrovaný)
Sice do veřejné správy trochu vidím, ale do stavebního řízení moc ne. Nevíte někdo, proč nemusí být posouzení vlivu na ŽP?? A zrovna u Labe a určo tam bude nějaká žabka někde:-))

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme