Projekt dvoupatrových garáží by se mohl znovu rozjet

Hradecká radnice podpořila výstavbu dvoupatrových garáží vedle kongresového centra Aldis. Projektu se ujme nový investor firma Lindor Trading z Brna. Parkoviště s přibližně 170 místy, které město vyjde na 38 milionů korun, se má začít stavět do dvou let.

„Doporučujeme zastupitelstvu zařadit do výhledu rozpočtu 2011 částku 38 milionů korun na výstavbu dvoupodlažního parkoviště, které se bude přimykat  k městskému okruhu,“ řekl náměstek primátora Josef Malíř. Pozemky u Aldisu městské zastupitelstvo prodalo firmě Lindor Trading. „Pokud se investor rozhodne stavět, stavební  práce začnou do dvou let. Parkoviště bude ze dvou třetin sloužit investorům a zbytek parkovacích míst bude veřejných. Parkoviště využije firma T-Mobile a místa zde má mít i Katastrální úřad,“ doplnil  náměstek Malíř.
Výstavba garáží u Aldisu se plánuje již od roku 2000. Bylo vydáno stavební povolení , ale tehdejší investoři z finančních důvodů stavbu zastavili.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
22.9.2009 08:03
Mirek (neregistrovaný)
Předpokládám, že firmě Lindor Trading hodně vadilo, že jim řidiči parkují na jejich pozemku a neplatí parkovné do kasičky ATOLu, který je nově zřízen v ulici mezi budovou KÚ a GIST. A proto město zamezilo bezplatnému parkování na této louce narovnáním panelů na její příjezdy. Pro hodnocení počínání představitelů našeho města, nemám bohužel slušné výrazy.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme