Projekt Arkády padl! Město si fotbalový stadion opraví samo

Návrh nového fotbalového stadionu | Vizualizace ECE
Návrh nového fotbalového stadionu | Vizualizace ECE

Kauza kolem malšovického fotbalového stadionu a obchodního centra se zřejmě blíží ke svému rozuzlení. Developerská společnost Crestyl oznámila ve středu 24. září na odpoledním osobním jednání s představiteli města, že ve stavbě projektu Arkády figurovat nebude.

Vedení Hradce Králové následně definitivně potvrdilo, že do rekonstrukce fotbalové arény se pustí samo a za finance z městského rozpočtu.

Firma Crestyl projevila zájem o projekt v srpnu, nakonec do něj nevstoupí

Firma Crestyl projevila zájem o projekt Arkády, neboli propojení nové fotbalové arény s obchodním centem, v srpnu letošního roku. Převzala by ho tak po developerské společnosti HB Reavis, která projekt opustila měsíc před tím, a nyní se v krajském městě angažuje ve stavbě obchodního centra Aupark, které by mělo v stát u křižovatky u Koruny do dvou let.

V průběhu srpna představitelé společnosti Crestyl diskutovali o převzetí nedokončeného projektu s vedením města. Firma si poté vzala čas na rozmyšlenou.

Crestyl stavět nechce

O tom, že se developerská skupina Crestyl na stavbě nakonec podílet nebude, se začalo spekulovat už před několika dny. MF Dnes například minulý týden uvedla toto vyjádření tiskového mluvčího Crestylu Ondřeje Micka: „Vše jsme již prostudovali a naše rozhodnutí padlo. V nejbližších dnech sdělíme náš závěr městu, do té doby to nebudeme veřejně komentovat.“

Definitivní rozhodnutí ale padlo až na středečním jednání, kdy developerská skupina potvrdila, že se v projektu Arkády angažovat nebude. Vedení města zareagovalo prohlášením, že se do rekonstrukce fotbalového stánku pustí samo. „To je v tuto chvíli názor, který zastává jak vedení města, tak fotbalový klub,“ uvedla tisková mluvčí královéhradeckého magistrátu Magdaléna Vlčková.

Královéhradecký magistrát bude muset řešit ještě další problém a to stále trvající smlouvu s developerskou společností ECE, která měla v projektu Arkády figurovat na samém počátku. Vystřídala ji však konkurenční HB Reavis.

"Město předpokládá, že ECE využije práva odstoupit od projektu a poskytne městu dle smlouvy finanční vyrovnání, které s takovým krokem souvisí. Město se vydá s definitivní platností cestou postupné rekonstrukce stávajícího stadionu za městské peníze," doplnila a potvrdila mluvčí města Vlčková.

Rekonstrukce bude probíhat postupně, prvoligovou soutěž neohrozí

Rekonstrukce stadionu by měla probíhat postupně a hlavně tak, aby neohrozila prvoligovou soutěž. Zápasy na současném stadionu může tým hrát už pouze rok. Pokud by město nenašlo včas východisko, mohl by prvoligový fotbalový tým Votroků dokonce přijít o licenci, o čemž jsme vás informovali například v tomto článku.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
25.9.2014 08:07
Diviš (neregistrovaný)
rekonstrukce stadionu
To co předpokládala většina soudných fanoušků se naplnilo.Tento megalomanský nesmysl se nenaplní!!!!Že se jednalo a kšeft a ne sport tady píši od prvního dne. Ztratilo se několik let a asi i dost peněz.Zodpovědné bych hnal k zodpovědnosti!!!Přeji hodně zdaru při rekonstrukci stávajícího stadionu.Hradec pořádný stadion potřebuje na tomto "spartakiádním " se nedá kloudný fotbal hrát ani sledovat!!!Hlavně prosím udělejte takové smolouvy na rekonstrukci,aby z toho nebyla zase ostuda jak je v HK běžným zvykem!!!Zdar FC HK!!!!!
25.9.2014 08:18
King Hradec (neregistrovaný)
RE: rekonstrukce stadionu
Co to žvaníš!! 20let se na městě kecá o tom, jak se svépomocí postaví stadion a prd! Jenom řeči.. Když už tady je možnost (neříkám, že to bylo naprosto čisté), postavit stadion s OC, skoro máme SP a hlavně, že Vám nevadí OC u Koruny, kde se to brutálně zaseká atd.!! Achjo..Fakt maloměšťáci..
25.9.2014 08:55
Honza (neregistrovaný)
RE: rekonstrukce stadionu
Třeba mě Aupark ani moc nevadí. Ten jsem ochotný tolerovat. Ale takové Arkády jsem měl v plánu překousnout jen proto, aby tady konečně byl pořádný stadion. Teď jsem vlastně asi rád, že z toho sešlo a postaví se tam něco, co bude zapadat do městské koncepce...
25.9.2014 12:03
Josef (neregistrovaný)
předvolební kecy
Jak může vedení města slibovat co udělá, když za dva týdny končí a po volbách může být složené úplně z jiných lidí?! Navíc u takhle velkého projektu musí souhlasit celé zastupitelstvo, tak je nesmyslný už nadpis, že město něco udělá, když to ještě neprošlo zastupitelstvem!
26.9.2014 20:40
souhlas (neregistrovaný)
RE: předvolební kecy
Presne tak, je to jenom prazdne obecne konstatovani....a do realizace cehokoliv opet neskutecne daleko.
22.10.2014 18:15
Petr (neregistrovaný)
Díky odpůrcům nebudeme mít 1. ligu a budeme zase jenom k smíchu. Mohl zde být velký investor, ale ekoteroristi a jim podobný zařídili konec fotbalu v HK.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Bude se běhat, hrát fotbal, jíst čokoláda a řádit v maskách

O víkendu se bude v Hradci Králové sportovat i kulturně žít. Votroci odehrají derby s Pardubicemi, poběží se jarní běh v novohradeckých lesích. Ve Futuru můžete navštívit Čokoládový festival, děti můžete vzít na Velikonoční pohádku, karneval nebo koncert Štístka a Poupěnky.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, výstavu Lega nebo do hradeckého aquacentra

Podzimní prázdniny a státní svátek 28. října slibují v Hradci Králové nejen oslavy dne vzniku samostatného Československa, ale třeba i bonus v hradeckém aquacentru v podobě 20 minut zdarma. Bude se hrát hokej i fotbal, můžete vyrazit na halloweenskou party nebo na velkou…
Čtěte více

Weber končí na lavičce Hradce, na nový stadion se vrací Kotal

Fotbalisté Hradce Králové mají nového trenéra. Po nepřesvědčivých výkonech a čtyřech prohrách v posledních pěti zápasech skončil na lavičce Votroků Jozef Weber. Novým koučem se stává Václav Kotal, který u týmu už v minulosti působil jako hráč i jako trenér, navíc žije v Hradci…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme