Prodej Vrbenského kasáren město odkládá

Hradecká radnice  vyhlásí nové výběrové řízení na prodej Vrbenského kasáren v centru města, neboť nabídky zájemců byly nízké. Objekt není v dobrém stavu a město na značné opravy finance nemá.

Prodej Vrbenského kasáren radnice odložila, protože zájemci o koupi nabídli částky jen od dvou do tří milionů korun. „Přihlásily se dvě firmy a  cena byla velmi nízká, proto městská rada rozhodla, že vypíše výběrové řízení znovu,“ uvedla náměstkyně primátora Pavla Finfrlová.  Radnice v novém výběrovém řízení stanoví minimální cenu objektu. „Ta by se měla pohybovat zhruba ve výši deseti milionů korun,“ řekla náměstkyně Finfrlová. Podle radnice se minimální cena rekonstrukce odhaduje  na  120 milionů korun. Jedním ze zájemců byla také hradecká společnost Stako. „Účastníci výběrového řízení  plánovali   využít  budovu na sociální služby, semináře, doplňkové služby či komerční byty v podkroví,“ dodala Finfrlová.  Objekt Vrbenského kasáren získalo město od armády zdarma.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme