Prodej vánočních stromků z hradeckých lesů začne 1. prosince. Ceny budou vyšší než loni

Stromky z hradeckých lesů se budou prodávat od 1. prosince.
Stromky z hradeckých lesů se budou prodávat od 1. prosince. | autor: hradeckralove.cz

Stromky z Městských lesů Hradec Králové přijdou na trh první prosincový den. Lesníci hlásí, že letos jsou stromky kvalitní a zákazníci se mohou spolehnout na to, že budou česrtvé. Jejich ceny oproti loňskému roku ale vzrostou. Na trhu se objeví borovice, smrky i jedle. Na Vánoce už jsou připraveny i ulice města. Informaci přináí Hradecký deník.

Hradecké lesy se ohledně nabídky vánočních stromků snaží vyjít vstříc poptávce. Ta největší je po borovici lesní. Letos by měly lesy vydat kolem 1800 kusů. Borovice pocházejí především z nově zalesněných ploch po vichřici, která lesy u Hradce zasáhla před šesti lety. „Kvalita stromků je letos nadprůměrná. Na pasekách zachytily vodu a sucho se jich nijak nedotklo. Velmi kvalitní jsou i jedle, které při rašení nepostihly mrazy,“ uvedl pro Deník ředitel Městských lesů Milan Zerzán.

Vánoční stromky - ceny

Borovice lesní bude za 250 korun po loňských 230 korunách. Smrk, kterých bude 200 až 300 kusů, bude za 200 korun, loni byl za 170 korun. Borovice černá a smrk pichlavý budou za 400 korun po loňských 350 korunách, jedle zdraží o 30 korun na 480 korun. Cena bude jednotná za stromek bez rozdílu výšky. Ke zvýšení cen Městské lesy přistoupily po několika letech, kdy ceny neměnily.

„Vyřezávat začneme na konci listopadu a pak průběžně podle prodeje. Stromky k prodeji tak budou stále čerstvé,“ dodal ředitel. Přibližně třetinu stromků, především půjde o smrk pichlavý, hradečtí lesníci vyřežou z plantáží založených zhruba před deseti lety.

Na plantážích mají Městské lesy i jedle a borovice černé. Menší část stromků Městské lesy letos prodají i jiným obchodníkům, půjde o několik stovek smrků pichlavých.

Prodej u hájovny Marokánka bude zahájen  1. prosince 2018 - do vyprodání zásob  
po - ne     8.00 - 16.30 hod.

Prodej u hájovny Zelený sloupek bude zahájen 5. prosince 2018 - do vyprodání zásob     
po - pá     8.00 - 16.30 hod.
so            8.00 - 12.00 hod.
ne            zavřeno

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Na živý betlém do Svinar. Zpívat se bude v hradeckém divadle i před ním

Čtvrtý adventní a zároveň vánoční víkend nabídne v Hradci Králové opět rozmanité akce. Zpívat budou herci Klicperova divadla v improvizačním pásmu, skauti zase zvou na zpívání u Betlémského světla před divadlem. Divadlo Drak zve děti na inscenaci Vyšla hvězda nad Betlémem. V…
Čtěte více

ZVEME: Na vánoční trhy, procházku adventním Hradcem a koncert Dalibora Jandy

Druhý adventní víkend bude v Hradci Králové opět nabitý předvánočními akcemi. Dnes startují v historickém centru města vánoční trhy, Velké náměstí se zaplní stánky i kulturním programem, který potrvá až do Vánoc. Dalibor Janda v Hradci oslaví 70. narozeniny velkolepým koncertem,…
Čtěte více

Vánoční trhy omezí dopravu a parkování. Pojede na ně speciální autobusová linka

Prostory Velkého náměstí se ve dnech od 8. do 22. prosince zaplní prodejními stánky, atrakcemi a scénami s bohatým kulturním programem. S ohledem na předpokládaný velký počet návštěvníků vánočních trhů a jejich bezpečnost, bude omezen vjezd na náměstí pro všechna vozidla mimo…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme