Prodej fotbalu: klub zatím neposkytl magistrátu dost informací

Hradecký fotbal se nachází v kritické situaci. Značně zadlužený klub v současné době stojí před otázkou, zda vůbec pátého března nastoupí do další fotbalové sezony. Zástupce majitele klubu pan Vladimír Voda nabídl městu odkup celé společnosti a to za symbolickou částku.
Magistrát se však v současné době obává dluhů, které za klubem stojí. "Máme pouze ústní informace. Nic nebylo podáno písemnou formou. Rada vzala na vědomí nabídku stoprocentního převodu vlastnictví klubu a to i s dluhy do výše 25 milionů korun. Zatím z celé situace vyplývá, že tam je zhruba 83 milionů na straně pohledávek, ale to nemusí být číslo konečné. Sedmnáct milionů korun jsou závazky okamžitě splatné. Dále se jedná o finanční závazky vůči třetím osobám," komentuje aktuální dění v hradeckém klubu primátor Otakar Divíšek. Do dnešního dne město neobdrželo ani seznam věřitelů klubu, což celou sitaci značně komplikuje. "Hradecký fotbal by však podle Divíška měl být rozhodně zachován. "O tom jakou formou bude fotbal ve městě zachován rozhodne až městské zastupitelstvo, které se sejde 25.ledna," doplnil informace Divíšek.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
19.1.2005 14:22
petr (neregistrovaný)
A proč vlastně.
Kolik lidí vlastně na ten "fotbal" chodí? Nedělají se tady náhodou brikule za desítky milónů kvůli (odhadem) tak asi třem desetinám procenta obyvatel města?? Tím chci říct, že tady jsou mnohem důležitější "veřejné zájmy" a jediným přínosem tohoto je zatím pouze ostuda městu a občas skupinky "hooligans" dělacích problémy :o((
19.1.2005 15:00
JPA (neregistrovaný)
Re: Petr
Vážený pane Petře, nezlobte se na mně, nepatřím k žádným hooligans, ale na fotbal chodím pravidelně od svých 12 let. Vaše argumentace (pro kolik občanů...) je prostě "mimo mísu". Tímto způsobem bych se mohl ptát také - pro kolik občanů se financuje Filharmonie, divadlo Beseda se svoji kapacitou 60 diváků a 30 představeními za rok (tam jde v letošním roce 22 milionů z rozpočtu) atd. (mimochodem za ještě 1. federální československé ligy chodilo v HK v průměru 8500 diváků na každý zápas). V celém Královéhradeckém kraji, jehož centrem HK je, není jediný sport na vrcholové úrovni. Opravdu si myslím, že to je ostuda. Malšovický stadion je nejhorší stánek fotbalu ze všech měst v republice. Souhlasím s panem primátorem Divíškem - "stadion s prvoligovými parametry město postaví a je jedno, kdo na něm bude hrát". Když město vytvoří podmínky, zájemci o provoz se jistě najdou a "spící" fanoušci se probudí (na fotbal v HK se sjížděli fanoušci z celého regionu). Na současné vlastníky SK Hradec můžeme mít jakýkoli názor (negativ je jistě dost, ale jedno jim upřít nemůžeme: nedali klub napospas hochštaplerům a nazdárkům, kteří za půl roku nasekají další dluhy a za korunu si to předávají dál (viz v současnosti jeden nejmenovaný pražský klub). Musí se najít východisko ze současné složité situace, samozřejmě základem je transparentní ekonomika klubu, nepřerušit kontinuitu mládežnické základny, aby se dál mohly vychovávat talenty (on ten fotbal pane Petře není jen o těch "hooligans", podívejte se do kolébky "hooligans" Anglie, tam je fotbal významnou a respektovanou společenskou akcí.
Věřím, že fotbal v HK nezanikne a naopak se stane prestižní záležitostí regionu.
JPA
19.1.2005 16:05
michal (neregistrovaný)
Myslim ze nejste normalni, Liberec ma prvni ligu v hokeji i ve fotbale a nikdo se nad tim nepozastavi. Kdybyste chodil na ligu, tak vite, ze Hradec, i kdyz padal dolu, tak mel jednu z nejvyssich navstevnosti v lize nad 4000 divaku. A co teprve az se postavi stadion. Timto znovu apeluji na vedeni mesta, hrozi konkurs, proto je potreba urychlene jednat.
23.1.2005 14:58
amatérský sportovní vysloužilec (neregistrovaný)
takzvané "záchorany" osle otřes se pro sportovce!
Sport, nic proti němu.Ale pro radost, ne za prachy, to už není pak sport. Kde je sportovní čest, hrdost na město za které hrají, když jde jen o peníze. Teď mne koupí ten, pak dá víc onen - no fuj, to jsem sportovec, kde je má hrdost??

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme