Prodej budovy obchodní akademie se konečně blíží

Více než půl roku trvají jednání třebechovické Hotelové školy a hradecké radnice o prodeji budovy na Pospíšilově třídě. Bývalý objekt obchodní školy město přiřklo hotelovce už loni v létě. Dodnes ale nebyly podepsány smlouvy a nová škola se nemůže stěhovat.

Hotelová škola z Třebechovic vyhrála soutěž o koupi rohové budovy školy více než před půl rokem. Radní tehdy dokonce schválili kupní smlouvu, přesto ale začalo město vyjednávat i s jiným zájemcem. Nebylo tak respektováno rozhodnutí zastupitelstva, podle kterého měla mít hotelová škola smlouvu už v srpnu 2009. A smlouvy nejsou podepsány dodnes.
Podle zjištění Hradeckého deníku je nyní škola „ke koupi velmi blízko“. Rozhodnutí bude opět na zastupitelích. „Rada doporučila zastupitelům schválit danou podobu smlouvy,“ potvrdila Hradeckému deníku vedoucí odboru správy majetku města Alena Kopicová. „Je to klasická smlouva, kterou využíváme kupříkladu při prodeji školních budov Královéhradeckému kraji. Upravena byla s ohledem na to, že hotelová škola je právnická osoba,“ dodala Kopicová.
„Smlouva je v podstatě vzájemnou dohodou. Doufám, že se již všechno podaří dovést do zdárného konce. Komplikace nás zbrzdily o rok,“ řekl Deníku Petr Hájek, ředitel Hotelové střední odborné školy, Gymnázia a Středního odborného učiliště služeb v Třebechovicích pod Orebem.
Škola má městu za objekt zaplatit milion korun. Hradci zůstává na budovu předkupní právo, nový majitel se musí zavázat užívat dům ke školním účelům a respektovat současná věcná břemena. V nových prostorech chce mít zřizovatel gymnázium a možná sem přesune i obor kadeřnice nebo část hotelové školy.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme