Pro občanku a pas na magistrát přes internet

Nový odbavovací systém, který výrazně urychlí práci úředníků a zkrátí čekací doby u přepážek, byl tento týden v plné síle zprovozněn u oddělení osobních dokladů na hradeckém magistrátu.
Nový systém je kombinací vyvolávacího systému a internetové objednávky. Občané, kteří si potřebují vybavit doklady, si mohou přímo na místě vytisknou lístek s pořadovým číslem. Na základě pořadového čísla mohou odhadnout, za jak dlouho přijdou na řadu. Vyvolávací systém byl zprovozněn už počátkem září, objednávka přes internet funguje od pondělí. Návštěvníci webových stránek magistrátu si mohou přímo na stránkách sjednat datum a čas schůzky. Obě služby lze vzájemně kombinovat. "Pokud například ráno obdržíte již vysoké pořadové číslo, nemusíte trávit celý čas čekáním na úřadě, ale v pohodlí odkudkoliv přes internet můžete sledovat stav fronty a přijít až v ten pravý okamžik," popisují pracovníci magistrátu novou službu na svých webových stránkách.
Podobný odbavovací systém zavedl hradecký magistrát už v loňském roce u evidence vozidel, kde se systém velmi osvědčil. Služba je velmi využívána. Na registraci vozidel se sice běžně čeká až dva týdny, zájemce se ale může vyhnout nepříjemnému čekání ve frontách.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme