Příští týden proběhnou zápisy do škol

Už příští týden začnou zápisy do prvních tříd sedmnácti základních škol zřizovaných městem. Město letos očekává zhruba osm set nových prvňáčků. Zaplnit by se prvňáčky mělo bezmála 40 tříd. Vloni přišla k zápisu rovná tisícovka budoucích prvňáčků, což byl nejvyšší počet dětí za posledních deset let.

„Podle statistických údajů očekáváme, že k zápisům do 1. tříd základních škol pro školní rok 2012/2013 přijde přibližně 800 předškoláků,“ řekla Alena Synková, vedoucí magistrátního odboru školství a volnočasových aktivit dětí a mládeže.
Zápisy se budou konat v pátek 20. ledna od 13 do 17 hodin a v sobotu 21. ledna od 9 do 12 hodin. U zápisu zákonný zástupce dítěte předloží občanský průkaz, rodný list a zdravotní průkaz dítěte. Do mateřských škol zřizovaných městem se zápis uskuteční 18. května od 10 do 17 hodin a 19. května od 9 do 12 hodin.
Do hradeckých škol loni nastoupilo i 155 dětí, které nejsou přímo z Hradce Králové. Zákonní zástupci dítěte si mohou vybrat pro svého budoucího prvňáčka jakoukoliv základní školu, pokud ovšem má  škola dostatečnou volnou kapacitu. U základních školu zřizovaných městem tomu tak je. Obec má povinnost  stanovit spádové obvody, aby rodiče žáka věděli, do jaké školy patří. Rodiče mohou vybírat základní školu také podle nabídky školních vzdělávacích programů nebo zaměření. Dalším faktorem pro výběr školy může být i její pověst, důvěra v profesionalitu pedagogů dané školy, nebo vlastní zkušenosti. Školy se často snaží usnadnit toto rozhodnutí tím, že pořádají dny otevřených dveří, kde je možné se s podmínkami seznámit detailněji.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme