Příští sobotu z Hradce opět vyjede skibus na svahy Orlických hor

Skibus bude vozit lyžaře z Hradce Králové do skicentra Deštné v Orlických horách.
Skibus bude vozit lyžaře z Hradce Králové do skicentra Deštné v Orlických horách. | autor: mmhk.cz

Na lince Hradec Králové – Skicentrum Deštné v Orlických horách a zpět bude opět jezdit skibus. V sobotu 22. prosince 2018 vyrazí do své osmé sezony a lyžaře bude vozit o víkendech až do jara. Za zpáteční cestu zaplatíte 145 korun při platbě v hotovosti nebo 125 korun z městské karty. Lyžařské středisko Deštné v Orlických horách cestujícím nabízí slevy na skipasy.

Skibus začal jezdit v roce 2011 jako společný projekt Dopravního podniku města Hradce Králové se Skicentrem Deštné. Poprvé letos vyjede v sobotu 22. prosince a sezonu ukončí až v neděli 31. března 2019. Pojede každý víkend a navíc v době vánočního volna ve dnech 25. - 30. prosince, 2. ledna 2019, poté v den pololetních prázdnin v pátek 1. 2. 2019 a ještě v době jarních prázdnin v okresu Hradec Králové 25. února - 3. března 2019.

Výhodou skibusu je, že jde o přímou linku a nebude už nikde jinde po trase do lyžařského centra zastavovat. Jízdné je možné platit jak v hotovosti, tak městskou kartou. Jednosměrné jízdné na trase HK – Deštné (nebo opačně) bude stát 75 korun při klasické platbě v hotovosti (zpáteční v tomto případě bude stát 140 korun) a 65 korun při použití městské karty (zpáteční v tomto případě bude stát 125 korun). Lyže odveze autobus zdarma.

Zastávky skibusu po Hradci Králové

Svoz bude realizován po městě opět v jedné „sběrné“ trase:

7.15 hod. Podzámčí (konečná)
7.20 hod. Benešova (směr město)
7.25 hod. Hotel Garni (směr město)
7.40 hod. Terminál Hromadné Dopravy (nástupiště F3)
7.50 hod. Adalbertinum (směr Magistrát města)
8.00 hod. Alessandria (ulice Bratří Štefanů - směr Stoletá)

Po příjezdu v 9.00 na parkoviště přímo pod sjezdovkou v Deštném si cestující mohou ponechat svoje zavazadla a věci ve voze - je možné si po dohodě s řidičem ve skibusu v průběhu dne také odpočinout či vyměnit věci. Na zpáteční cestu vyrazí skibus v 16.15 hodin.

Kolik stojí lyžování v Deštném

Skicentrum Deštné poskytne při předložení jízdenky ze skibusu DPmHK tyto benefity - 10% slevu z celodenní jízdenky (520,- Kč) a 4 hodinové jízdenky (410,- Kč).

Hlavní lyžařský areál v Deštném nabízí svezení na dvou lanovkách a čtyřech vlecích. V propojených areálech Zákoutí, Marta I a Marta II naleznete šest sjezdových tratí všech různých obtížností, zábavnou dětskou dráhu s nenáročnými sněhovými vlnami, nepřehlédnutelný Your park a kvalitní lyžařskou školu se zázemím. V této sezóně je areál otevřen již od 8.30 hod., prodloužila se platnost dětského tarifu do 11,99 let a zavedlo se juniorské jízdné. Posílilo se letos i technické zasněžování a to především u nové lanovky v areálu Marta II.

V případě neodpovídajících sněhových podmínek, kdy nebude skibus vyjíždět, bude vždy konkrétní informace zveřejněna v aktualitách na webových stránkách DPmHK a nebo si je možné pro aktuální ověření provozu zavolat v pracovní dny od 7 do 15 hodin na tel. + 420 495 089 258.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

V sobotu začne jezdit skibus z Hradce do Deštného

Už se těšíte na lyžovačku? I letos můžete využít skibus hradeckého dopravního podniku, který vás doveze přímo do areálu v Deštném v Orlických horách. Pro držitele městské karty bude cena jízdného zvýhodněná zhruba o dvacet procent, další slevu dostanou cestující na skipasy v…
Čtěte více

V sobotu vyrazí do Deštné skibus. Pokud bude sníh

Už pátou sezonu bude letos spojovat Hradec Králové s lyžařským areálem v Orlických horách skibus. Provoz, který vznikl v roce 2011 jako společný projekt Dopravního podniku města Hradce Králové a Skicentra Deštné, bude letos zahájen tuto sobotu 19. prosince a potrvá až do neděle…
Čtěte více

I letos bude jezdit skibus z Hradce rovnou do Orlických hor

Stejně jako loni, také v letošním roce vypraví Dopravní podnik města Hradec Králové skibus, který vás i vaše lyže pohodlně dopraví do lyžařského areálu v Deštném v Orlických horách. První jízdu si můžete užít v sobotu 20. prosince, autobus bude poté na hory…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme