Přístavba Černigovu dostala zelenou

Hotel Černigov se může rozrůst. Po jednání zastupitelů už ze strany města nestojí žádné překážky. Hotel chystá výrazné rozšíření. Díky němu by chtěl konkurovat hradeckému Aldisu v kongresových službách.

Černigov má získat hned dva nové objekty. Jak jsme již informovali, majitel hotelu, společnost CPI Hotels, chce na volném prostoru před současným objektem přistavět podzemní parkoviště, kongresové centrum a administrativní budovu s obchody, kancelářemi a dalšími službami. „Schválili jsme změnu územního plánu, která umožní dostavbu hotelu o dva pětipodlažní objekty na místě parkoviště,“ řekl Hradeckému deníku náměstek primátora Josef Malíř.
Zlepšením služeb by se měl hotel zařadit mezi čtyřhvězdičková zařízení. Kdy ale práce skutečně začnou, je zatím nejisté. „Současné parkoviště nahradíme vlastním stáním v podzemí. Projekt je zatím v přípravě, konkrétní údaje proto můžeme jen odhadovat,“ uvedla pro Deník mluvčí CPI Group Michaela Winklerová.
Podle Malíře společnost slíbila, že projekt nezasáhne do nově rekonstruovaného Riegrova náměstí ani ho nijak nepoškodí.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
7.2.2010 09:19
Po_nás_potopa (neregistrovaný)
Nějak stále nechápu poč se musí jediný kousek zeleně změnit na kus betonu. Jsem zásadně proti měnit ráz města necitlivým zastavováním volných ploch. Proč si nepřestaví chátrající areál ZVU hned za nádražím? Kolik nám páni radní dali nových parků a kolik nových betonových oblud a co na to vy pane hlavní architekte HK... proč se vůbec ptám?

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme