Přípravy na stavbu fotbalového stadionu se posunuly, zastupitelé schválili správce stavby

Stavba stadionu je o krok blíž.
Stavba stadionu je o krok blíž. | autor: hradeckralove.cz

Hradečtí zastupitelé v pondělí schválili uzavření smlouvy se společností Arcadis, která bude dělat správce stavby multifunkčního fotbalového stadionu. Tuto činost bude vykonávat za 31,8 milionu korun bez DPH. Firma bude pracovat na kontrole zadávací dokumentace včetně požadavků města a také vykonávat technický dozor a koordinační činnosti při realizaci stavby. Odměna za tyto služby je součástí schváleného rozpočtu na stavbu fotbalového stadionu v celkové maximální výši 605 milionů korun bez DPH.

Radní oslovili firmu, která byla druhá v pořadí. Ta první, s podstatně nižší cenou, odmítla smlouvu s městem podepsat. „Doposud jsme postupovali zcela standardně a obracíme se na druhého účastníka v pořadí. Navíc se v tomto případě jedná o renomovanou firmu. Je nutné si také uvědomit, že tento vybraný uchazeč je nadnárodní společnost se zkušenostmi s realizacemi staveb stadionů v různých zemích Evropy. Vidím jako skutečně zásadní, že hradecký fotbal dostane po dlouhé etapě nejistoty impuls ke svému rozvoji a určitě i postupu do vyšší soutěže,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek. Správce stavby bude mít rozsáhlé úkoly při přípravě dokumentace pro vyhlášení soutěže na zhotovitele stavby, bude zároveň dohlížet na projekční práce.  

Město v následujících dnech zahájí jednání, která povedou k podpisu smlouvy se společností Arcadis, která by měla vykonávat správce stavby. „Tuto společnost provází zkušenosti s realizací mnohem větších a nákladnějších staveb nejen sportovních stadionů po Evropě i jinde ve světě. Stavba nového stadionu v aktuálním projektu navíc počítá s maximálním respektem k okolnímu prostředí. Žádné narušení nečeká zelený pás podél Orlice, který bude navíc podpořen výsadbou nové kvalitní zeleně a dalšími parkovými úpravami. Nově realizovaný park přitom má sloužit jako relaxační zóna s herními a cvičebními prvky pro všechny generace,“ říká investiční náměstek primátora Jiří Bláha.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Bude se běhat, hrát fotbal, jíst čokoláda a řádit v maskách

O víkendu se bude v Hradci Králové sportovat i kulturně žít. Votroci odehrají derby s Pardubicemi, poběží se jarní běh v novohradeckých lesích. Ve Futuru můžete navštívit Čokoládový festival, děti můžete vzít na Velikonoční pohádku, karneval nebo koncert Štístka a Poupěnky.
Čtěte více

Kotal končí ze zdravotních důvodů, fotbalisty přebírá Horejš

Trenér FC Hradec Králové Václav Kotal končí ve své funkci. Důvodem však nejsou případné nevýrazné výkony Votroků z posledních zápasů, ale zdravotní stav. 71letý trenér dnes oficiálně oznámil svoji rezignaci. Hradecké fotbalisty nově přebírá David Horejš. Kotal ale zůstává i…
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme