Přípravy na rekonstrukci Benešovky vrcholí

Vizualizace Benešovy třídy v Hradci Králové | Zdroj: MmHK
Vizualizace Benešovy třídy v Hradci Králové | Zdroj: MmHK

Rekonstrukce Benešovy třídy v Hradci Králové je jednou z největších investičních akcí města, kterou z významné části pokryjí finance z Evropské unie. V současné chvíli vrcholí přípravy. 

Stavba vypukne, až doběhnou zákonem stanovené lhůty, se kterými se musí magistrát v roli zadavatele u takto velké zakázky vypořádat. Jakmile bude vše připraveno k podpisu smlouvy se zhotovitelem stavby, začne i její realizace. Přesný termín není zatím znám. 

Střed Benešovy třídy se pod rukama stavbařů promění v nové území, které bude mít co nabídnout pěším, cyklistům či řidičům. Právě tato část oprav bude stavebně i finančně nejnáročnější. Přebudují se stávající podzemní garáže a vzniknou dvoje nové. 

Promění se i pěší a pojízdné komunikace v části Benešovy třídy, a to včetně cyklostezek a parkovacích ploch. Součástí orpavy „Benešovky“ bude tako novostavba centrálního pylonu a stříška podél obytných domů.

V centrální křižovatce bychom měli najít oválnou vodní plochu a celý prostor doplní výsadba stromů, keřů a travních ploch s vodotrysky pro celkové architektonické dokreslení lokality. Prostor doplní nový kamerový systémem a upravené veřejné osvětlení. 

V současné době magistrát pracuje na přípravách zadávací dokumentace.

(Zdroj: Radnice)

Další informace o rekonstrukci Benešovy třídy najdete v článcích níže:

Benešovka se dočká i vodotrysků

Benešovku čekají další opravy už na jaře


Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Lávka na Benešovce už slouží lidem. Kolik stála její oprava?

Nejen obyvatelům Benešovy třídy už slouží nová lávka u Kozlovky. Dokončena je o téměř dva týdny dříve, než se původně plánovalo. Práce byly zahájeny loni v létě, po technologické přestávce pokračovaly dokončovací práce. Výsledkem je úplně nová lávka za více než 10,6 milionu…
Čtěte více

Opravy Střeziny pokračují podle plánu. Tanečníci se budou do nové budovy stěhovat kolem Vánoc

Rozsáhlá rekonstrukce základní umělecké školy Střezina v Hradci Králové zatím pokračují podle plánu. Město nyní dokončuje stavební práce v rámci první etapy, během které se rekonstruovaly pavilony výtvarného a tanečního oboru a dostavěla se spojovací chodba. Zastupitelé města na…
Čtěte více

Nová lávka na Benešovce se brzy začne stavět. Kdy bude hotovo?

Na Benešově třídě v Hradci Králové brzy začne výstavba nové lávky u Kozlovky. Nahradit má tu stávající, na které doposud probíhaly bourací práce. V následujících týdnech dojde k výstavbě mikropilotů, na kterých bude přibližně v polovině září postavena lávka nová. Během…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme