Přípravy na další ročník CIAFu jsou v plném proudu

Sedmnáctý ročník mezinárodní letecké přehlídky Czech International Air Fest (CIAF) proběhne na hradeckém letišti 4. a 5. září. Podle organizátorů je Hradec Králové pro konání těchto přehlídek u nás nejvhodnější a zavazují se pořádat CIAF v Hradci alespoň do roku 2013.

Přehlídku podporuje i hradecká radnice. „Zastupitelé schválili podporu na čtyři roky dopředu,“ sdělil primátor Otakar Divíšek. Jak uvedl Aleš Cabicar z pořadatelské agentury Czech Airshow Agency, organizátoři preferují CIAF,  letecká akce International Flying Display se již konat nebude. Pořadatelé oslovili čtrnáct států, například Turecko, Kanadu, Izrael, Egypt nebo Rusko.  "Proces byl nastartován, nyní probíhá schvalování," sdělil jeden z organizátorů  Jaroslav Suk. Předpokládá se, že na hradecké letiště dorazí opět Boeing Awacs. "Oslovili  jsme i ruské vojenské letectvo, konkrétně letouny MIG 29.  Nyní  Rusové pošlou převoj, který posoudí veškerou vybavenost letiště a na tomto základě rozhodnou o účasti," řekl Aleš Cabicar. Česká armáda vyšle gripeny, albatrosy či vrtulníky MI 24. "Novinkou bude dopravní letoun airbus Casa," uvedla tisková mluvčí jedenadvacáté základny taktického letectva v Čáslavi Denisa Smitalová.
Mezinárodní přehlídka CIAF  se v Hradci  konala již v letech 1993 až 2002. Desátý ročník byl přestěhován do Brna, protože hradecké letiště opustila armáda a technické vybavení nevyhovovalo pro tak velkou akci. Loni se akce opět vrátila do Hradce a navštívilo ji padesát tisíc diváků.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
19.3.2010 14:31
Milosav (neregistrovaný)
Věřím,že se organizátor polepší z umístěním stánků,aby neničil divaky,kteří sedí na travnaté ploše koukáním na stánky latriny a jinné atrakce.Podívejte se na jiné akce podob.rozsahu/Ostrava,Čáslav,Roudnice ale i to Brno/nikde není a nebyl ve výhledu diváků jediný stánek!Všechny byly až za diváky u pojezdové komuniklace.Takto to bylo i v roce I993,ale pak se to rok od roku zhoršovalo a vloni to byl ,voj.zvlašť!M.S.vrchol.Stanky za několika málo řadama diváků u zábran PD potom trampolína,budky WCas přes zbytek placu polský kamion a výstavká čtyřkolek!!Konec!Takže k vidění tak pro 30000diváků.Proto taky někteří po sobotě v neděli šli radši zua plot k VPD,kde byli zadarmo a lépe viděli!K programu by slušelo C-5 Galaxy,je to největší k!Letu zdar,voj.zvlášť!
19.3.2010 14:41
Milosav (neregistrovaný)
Doplnění,oprava předešlého příspěvku:C-5 Galaxy je největší tahák,přimlouvám se i za ostatní příznivce voj.letectva.Letu zdar,voj.zvlášť!M.S.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme