Příprava Technologického centra probíhá, stavět se bude za rok

Nové technologické centrum, které by mělo sloužit jako zázemí pro nově vznikající podniky, se začne budovat v areálu hradeckého letiště příští rok. Již nyní probíhají přípravné administrativní procesy. Magistrát totiž získal dotaci téměř 63 milionů korun na vybudování tohoto centra. Město zřízení centra nejprve zaplatí ze svého rozpočtu, kde má na tuto akci v letošním roce schválených 86 mil. korun, poté bude zaúčtována dotace.

Technologické centrum vznikne rekonstrukcí nevyužívaného objektu číslo 19 - bývalého stravovacího objektu na letišti a jeho součástí se stane i nově vybudovaný podnikatelský inkubátor. Jak nás informoval tiskový mluvčí magistrátu Václav Svoboda, vlastní stavební úpravy začnou v příštím roce, kdy je naplánována i kolaudace. Uplatnění v upravené budově najde 30 firem a 50 nových zaměstnanců. Pro následné provozování centra byla založena obecně prospěšná společnost Technologické centrum o.p.s. Hradec Králové, jejímž úkolem je zabezpečování činností týkajících se provozu technologického centra statutárního města Hradce Králové.
Technologické centrum by mělo vytvořit pro malé a střední podniky nové prostředí a poskytnout jim služby vedoucí k jejich rozvoji a spolupráci se sektorem služeb. Především se bude jednat o možnost praktického využití výzkumných a vývojových poznatků na vybraných fakultách vysokých škol.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme