Primátorem je opět Divíšek, v radě překvapivě i zástupce ČSSD

Na pondělním ustanovujícím zasedání zastupitelstva byl zvolen na další čtyři roky do čela královéhradecké radnice dosavadní primátor Otakar Divíšek. Byl jediným kandidátem a hlasovalo pro něj 26 z 35 zastupitelů. Prvními slovy primátora bylo, že hodlá pokračovat v projektech, které radnice zahájila v minulých letech "Chci přispět k tomu, aby město Hradec Králové zůstalo salonem republiky a pro Hradec udělám vše," řekl Divíšek.
Statutárními zástupci primátora jsou náměstci Josef Malíř a Pavla Finfrlová. Další dvě židle náměstků obsadili Martin Soukup a Boris Herman. Ustanovující zasedání zastupitelstva bylo veřejné, takže mohl přijít každý občan. Jeho průběh byl klidný a výsledky očekávané. Jediné překvapení přišlo až v závěru. Zastupitelský klub občanských demokratů uvolní místo v městské radě pro tzv. konstruktivní opozici. Na volné místo byl navržen sociální demokrat Rostislav Jireš, který záhy místo s přehledem získal. O překvapení, které bylo předem dohodnuté mezi ODS a Jirešem, ale ostatní zastupitelé za sociální demokracii nevěděli. Podle Jireše však šlo o návrh klubu občanských demokratů s tím, že jedno místo postoupí konstruktivní opozici. "Jsem schopen tuto funkci vykonávat a hodlám plnit volební program sociální demokracie a mandát získaný od voličů," řekl Jireš.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme