Primátor opět nezvolen, nejsou lidi...

Z volby primátora Hradce Králové se začíná pomalu, ale jistě stávat fraška. Primátora se totiž nepodařilo zvolit ani na třetím zasedání zastupitelstva města, které se konalo v úterý 30. listopadu. Proti sobě totiž stojí dva tábory, které nejsou schopny bez pomoci některé ze stran "protikoalice" nebo bez podpory komunistů dát dohromady nadpoloviční většinu a tudíž zvolit primátora.

Jak uvádí Hradecký deník, Koalice dobré vůle (ČSSD, TOP09 a Změna pro Hradec) chtěla na zastupitelstvu navrhnout na primátora svého kandidáta Richarda Nádvorníka. Ten však do volby nešel, protože by se musel opírat o hlasy komunistů. "Chceme vytvořit prostor pro jednání s ODS. Uvnitř stran se situace stále vyvíjí a není dobré přijímat nějaká rychlá řešení. Koalice by měla být většinová bez podpory komunistů a přeběhlíků,“ cituje Hradecký deník Nádvorníka. Pokud by ODS na  nabídku Koalice dobré vůle přistoupila, získalo by toto uskupení 21 zastupitelů. ODS má přitom od oblastního sněmu "povoleno" vyjednávat se všemi stranami kromě KSČM. Potenciální koaliční partneři přitom ODS nabízejí dva posty náměstka a ještě navíc jedno místo v radě města. Občanští demokraté zatím ovšem na nabídku nepřistoupili a navrhují jednat dál o středopravicové koalici s možností přizvání dalších politických uskupení vyjma KSČM.
Další jednání zastupitelstva, které se bude snažit zvolit nové vedení města, proběhne 14. prosince.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
1.12.2010 19:53
Hradecan  (Nováček)
Jak nejsou lidi?Nezajíma,lidi jsou,jen se dohodnout a kdyžtak i ustoupit ze svých požadavků ve prospěch věci.Vždyť je to už fraška a i Prágl má primátora.A nebo finanční sankce za dobu,po kterou se nejsou schopni dohodnout.
10.12.2010 21:30
Plaváček  (Nováček)
Měli by se stydět - už nikdy TOP 09

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme