Štítky: | Prezident |

Prezident se v Hradci setká s hejtmanem i starosty, pak zamíří do Třebechovic

Prezidentská návštěva začne ve čtvrtek dopoledne na Pivovarském náměstí
Prezidentská návštěva začne ve čtvrtek dopoledne na Pivovarském náměstí | autor: hradeckralove.cz

Rok se s rokem sešel a prezident Miloš Zeman opět zamíří na návštěvu do Hradce Králové. Setkat se s ním  můžete už tento čtvrtek. První den návštěvy hlavu státu doprovodí i první dáma Ivana Zemanová. Prezidenta v Královéhradeckém kraji čekají i další povinnosti. Kromě východočeské metropole třeba i návštěva Třebechovic pod Orebem.

Už potřetí se prezident Miloš Zeman vydá na návštěvu do Královéhradeckého kraje. Tu jako již tradičně začne přímo v Hradci. První den jeho návštěvy ho při oficiálním přijetí na krajském úřadu doprovodí i první dáma Ivana Zemanová. Původně měla cesta trvat tři dny – kvůli návštěvě čínského prezidenta v České republice je ale pouze dvoudenní.

Hlava státu do města dorazí v 10:30 hodin. Poté má na programu soukromé setkání s hejtmanem. Od 11 hodin pak promluví se členy zastupitelstva kraje a vybranými starosty. O 45 minut později se setká se zástupci příspěvkových organizací kraje. Slavnostní oběd prezidenta pak čeká v hradecké restauraci Na Statku. Co se bude podávat, je zatím tajné, zřejmě ale půjde o tradiční českou kuchyni.

Odpoledne prezident Zeman Hradec opustí a vydá se do nedalekých Třebechovic pod Orebem. Tady ho čeká návštěva slévárny a strojírny a také setkání s místními lidmi na Masarykově náměstí. Druhý den návštěva z hradu zamíří do Vrchlabí a také do Kostelce nad Orlicí.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Fotookénko: Návštěva prezidenta v Hradci Králové přece jen zaujala veřejnost

První zastávkou na programu třídenní návštěvy prezidenta republiky Miloše Zemana v královéhradeckém kraji bylo krajské město, strávil zde celé úterý a nejen novináři mu byli v patách.  Prezident Zeman se sešel se zástupci kraje, navštívil Univerzitu Hradec Králové,…
Čtěte více

Druhé kolo prezidentských voleb vyhrál Miloš Zeman, na Hradecku to bylo o procento a kousek

Volby prezidenta republiky, které proběhly minulý týden v pátek a sobotu, skočily výhrou Miloše Zemana. Oproti svému sokovi, Karlu Schwarzenbergovi, získal téměř 55 % hlasů v rámci celé České republiky.  Se stejným, ale mnohem těšnějším, výsledkem skončily volby…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme