Přestavba hradeckého pivovaru na sídlo kraje může začít

Nákladná přestavba bývalého hradeckého pivovaru na nové sídlo Královéhradeckého kraje může začít. V pátek totiž nabylo právní moci stavební povolení. Stavební práce by mohly být zahájeny do konce dubna. Uvedla to sobotní Mladá fronta Dnes v příloze pro hradecký kraj.
Přestavba chátrajícího pivovaru za více než jednu miliardu korun je dosud největším investičním projektem Hradeckého kraje. Jeho kritici, zejména z řad v kraji opoziční KDU-ČSL, se obávají, že kraj kvůli tomu bude muset omezit výdaje na zdravotnictví, školství či dopravu.
"Stavební povolení se vztahuje na všechny objekty areálu bývalého pivovaru včetně výstavby inženýrských sítí, podzemního parkoviště a dalších staveb," sdělila Eva Prokešová zajišťující inženýrskou činnost pro společnost 3Q Project, která budoucí podobu pivovaru projektovala. Nejprve do pivovaru nastoupí demoliční čety, které začnou odstraňovat dostavby ze 70. a 80. let minulého století. Tyto objekty jsou historicky bezcenné a areál hyzdí. Odvoz suti si vyžádá omezení dopravy zejména na třídě ČSA, která areál pivovaru z části obkružuje.
Vedle krajských úředníků by měl areál sloužit hradecké univerzitě, České poště, památkovému úřadu a jiným institucím. V podzemí areálu vznikne parkoviště, jehož část bude využívat město pro potřeby svých obyvatel. Část prostor bude krajský úřad pronajímat ke komerčnímu využití.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
6.4.2005 14:05
Stan (neregistrovaný)
Další velké papalášské vítězství
Milí občané, sdělujeme Vám, že jsme se rozhodli utratit Vaše peníze (cca 1-2 mld.) pro svoji potřebu. Krajské sídlo rekonstruované za 300 milionů již přestalo vyhovovat našim skromným potřebám. Z tohoto důvodu budeme nuceni přiškrtit kohoutky do zdravotnictví, školství, dopravy a sociální oblasti. Hlavně nás nezapomeňte přijít v příštích krajských volbách opět zvolit.
S úctou
Váš populární krajský hejtman
Vaši zastupitelé (především za ODS a KSČM)
6.4.2005 16:42
Jája (neregistrovaný)
sídlo..
Co by nerozhazovali - jde přece o peníze daňových poplatníků - a co jim je potom, jak se s jejich penězi "hospodaří". Bude to stejné jako s fotbalem???
6.4.2005 16:45
hradečák (neregistrovaný)
nevyhovující sídlo...nebo....??
Kam se hrabali komunisti!! Jděte se do nevyhovujícího objektu podívat - stačí i jen chodby....
7.4.2005 13:58
Ivan Fanderlik (neregistrovaný)
Radujme se,veselme se
I když jsem se k tomuto tematu již vyjadřoval,nemohu reagovat ještě jednou.To co si dovolil ,,bolševik" je proti tomuto plýtvání finančními prostředky KRAJSKÝMI politickými zástupci pouze malé torzo.Přitom se nás nikdo neptal,zda s touto ,,megastavbou"souhlasíme,resp.zda souhlasíme s tím,že peníze které nám stát formou daní odebral chceme ,,darovat"na lepší ,,bydlo"našich úředníků.Tak jen tak dál,snad český človíček prohlédne a tzv.,,politické elity" ODS a dalších stran již volit nebude.
7.4.2005 14:59
NS (neregistrovaný)
A co se vám na tom pořád nelíbí, je to taky rekonstrukce chatrající historické památky a nevyužitých prostor. Určitě lepší mež ten bordel co tam je teďka. Ještě by mohli konečně vyvlastnit rozpadajicí se Grand a dát ho dohromady. Je smutné sledovat jak se v tak atraktivním místě rozpadá.
13.4.2005 21:39
THC (neregistrovaný)
Jo moje slova! presne tak.
8.4.2005 09:11
jpa (neregistrovaný)
Co pak?
Ještě jsem zvědav, co bude s bývalým "Kremlem" po slavnostním nastěhování Kraje do Pivovaru. Volných míst pro kanceláře je už dnes v Hradci plno, takže by se s cenou za nájem muselo jít dolů a z toho, co by se vybralo pochybuji, že by šla utáhnout údržba celého komplexu. Nebo vymyslíme nové úřady a nové odbory odborů úřadů? Každopádně to bude stát dál a dál peníze z kapes daňových poplatníků.
JPA
8.4.2005 10:29
Ivan Fanderlik (neregistrovaný)
Odpověď NS
Odpovídám NS.Co s komplexem budov po pivovaru?No přece prodat tento komplex na základě výhodné smlouvy o jeho dalším využití(přestavbu)investorovi a přísně kontrolovat dodoržování této smlouvy.Tento investor by v rámci smlouvy musel vyčlenit pro v článku uváděné instituce prostory.Vždyť totéž udělalo zastupitelstvo KRAJE.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme