Přes léto se Úprkova ulice promění ve staveniště

Před školou vzniknou místa pro auta.
Před školou vzniknou místa pro auta. | autor: zsuprkova.cz

Úprkova ulice v Malšovicích by se začátkem července měla dočkat péče stavbařů a silničářů. Práce by měly začít 4. července a hotovo by podle plánu mělo být v září. Do oprav se pustí magistrát společně s krajským úřadem. Kraji patří silnice a městu chodníky. Místní se tak musejí obrnit trpělivostí, přes léto bude tamní doprava trochu komplikovaná.Uvádí to Hradecký deník.

 

A na co se obyvatelé Úprkovy ulice mohou těšit? Rozhodně by měly zmizet díry a výmoly. K tomu přibudou nové chodníky, stožáry veřejného osvětlení nebo dočasná parkovací místa pro rodiče u základní školy.

Společně s opravami ale odstartuje i téměř čtvrt rok dopravních omezení, která potrápí hlavně řidiče. V úseku od nadjezdu k restauraci U Čechů nikdo neprojede. „Stavební práce budou probíhat za úplné uzavírky s obousměrnou objízdnou trasou plánovanou kolem Husova pomníku ulicemi Na Drahách a Náhon," uvedl Martin Holek z kanceláře hejtmana.

Cyklostezka kvůli místu nebude

„O rekonstrukci silnice se postará kraj, kterému patří. My opravíme chodníky, vyměníme stožáry veřejného osvětlení a v blízkosti školy vybudujeme zákroje pro auta rodičů. Ti tam budou moci zastavit, vyložit nebo naložit dítě a pokračovat dál v jízdě," potvrdil pro deník náměstek primátora pro rozvoj města Jindřich Vedlich s tím, že původně plánovaná cyklostezka nakonec nedopadne: „Její výstavbu neumožňují tamní šířkové dispozice," dodal.

Až do konce září, kdy by podle krajské Správy a údržby silnic měly opravy v Úprkově ulici skončit, se lidem v Malšovicích tak trochu obrátí život naruby. Například nedávno zjednosměrněná ulice Dubová, do které se dá aktuálně vjet pouze z Úprkovy ulice, se bude muset na čas opět zobousměrnit a stane se z ní slepá komunikace.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Nejlépe hodnocený příspěvěk ▼
18.5.2016 08:41
Radous (neregistrovaný)
A co naprosto tragická ulice Zámostí (paralelka s ulicí Úprkova)? Vždyk je to jak nějaká lesní cesta a v létě se z povrchu př průjezdu vozidla práší jak na poušti. Na tu nikdo nehrábne? To nepochopíš. zobrazit | souhlasím (+1) | nesouhlasím (-0)

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
18.5.2016 08:41
Radous (neregistrovaný)
A co naprosto tragická ulice Zámostí (paralelka s ulicí Úprkova)? Vždyk je to jak nějaká lesní cesta a v létě se z povrchu př průjezdu vozidla práší jak na poušti. Na tu nikdo nehrábne? To nepochopíš.
25.6.2016 10:37
Tomáš Štayr (neregistrovaný)
RE:
Dokončuje se projektová dokumentace pro rekonstrukci celé ulice, která je doopravdy, jak píšete v naprostou zoufalém stavu, je to vlastně jedna z posledních prašných nezpevněných cest v Hradci a to přitom se jedná o velmi starou lokalitu. Budou tam navržena opatření na zklidnění dopravy s cílem zajistit maximální bezpečnost chodců, cyklistů a samozřejmě dětí ze školky a školy. Dále co největší množství zeleně, která by měla navazovat na Přírodní park Orlice a prostor vzhledově kultivovat. Ulicí jezdí velké množství cyklistů, koneckonců je to pro cyklisty alternativa k frekventované Úprkově ulici, a tak by jim měl být prostor přizpůsoben. Doufejme, že nenastanou žádné komplikace a k rekonstrukci dojde co nejdříve. Oproti Úprkově ulici bude celou akci financovat samotné město.
18.5.2016 14:02
občan Malšovic  (Nováček)
ulice Zámostí
Rekonstrukce ulice Zámostí je nekonečná...
Ulici lemuje přízemní zástavba rodinných domů, kde již mnoho let nelze větrat. Silně prašné prostředí má negativní vliv na zdraví dětí i dospělých. Dlouhodobě dochází k trvalému poškození nemovitostí, které jsou v osobním vlastnictví plátců daní... Každý den zde procházejí děti s pedagogickým dozorem z mateřské školy i základní školy a rodiče nevidí, co jejich děti dýchají... Doufejme, že bude samozřejmostí uzávěr ZÁMOSTÍ v době rekonstrukce ul. ÚPRKOVA! OPRAVA ULICE ZÁMOSTÍ ??? Rádi poděkujeme všem, kteří pomohou.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme