Přelom roku byl na hradeckém Velkém náměstí relativně klidný

Oslavy silvestrovské půlnoci a příchodu Nového roku byly z pohledu zdravotníků Českého červeného kříže v Hradci Králové poměrně klidné. Jako každoročně hlídkovali zdravotníci na hradeckém Velkém náměstí, kam se soustředí nejrušnější půlnoční oslavy.

I když město už řadu let pořádá oficiální oslavy příchodu Nového roku až 1. ledna v podvečer, lidé na staré město vždy přijdou. Zdravotníci Českého červeného kříže mají proto každoročně pohotovost a jsou k dispozici na Velkém náměstí. Téměř každoročně ošetří několik zranění, většinou naštěstí lehčích.
„Letos jsme nemuseli zasahovat. Nebezpečně vypadala rvačka, která se strhla krátce po půlnoci v podloubí domů na náměstí. Díky okamžité reakci strážníků se ale obešla bez zranění. Podle našeho odhadu přišla půlnoc na Velké náměstí oslavit asi tisícovka lidí,“ popsal situaci Michal Plecháček, vedoucí oddělení zdravotnictví
Zdravotníci při oslavách úzce spolupracují s Městskou policií, která se stará především o bezpečnost a pořádek. „Pravidelně se setkáváme s podnapilými lidmi, kteří překročili svou míru. Pokud nepomůže domluva strážníků, skončí takový člověk na záchytce. Vzhledem k možným komplikacím takového zdravotního stavu a s ohledem na mrazivé počasí nemůžeme opilé lidi s ovlivněným vědomím nechat na ulici,“ vysvětlil jeden ze zdravotníků Červeného kříže Radek Žoček.
Novoroční službu si zdravotníci hradeckého Oblastního spolku Červeného kříže zopakují ještě při oficiálních městských oslavách 1. ledna.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme