Překvapení se nekonalo: Hradec Králové - Mladá Boleslav 1:4

Votroci na Boleslav nestačili
Votroci na Boleslav nestačili | autor: fchk.cz

Fotbalisté Hradce Králové ve středu večer po dvou předchozích odložených termínech konečně mohli sehrát 1. čtvrtfinále domácího poháru MOL Cup proti Mladé Boleslavi. Zatímco v prvních dvou termínech počasí fotbalu nepřálo, středeční podvečer bylo pěkné téměř jarní počasí. I přesto, že pod "lízátka" zavítal po delší době prvoligovvý soupeř, navíc z nejvyšších pater tabulky, tak na malšovický stadion přišla jen slabá návštěva. Ta byla zvědavá, jak se Votroci s jasným favoritem z Mladé Boleslavi popasují. V minulém kole MOL Cupu totiž vyřadili ambiciózní Příbram a také sobotní zápas s béčkem olomoucké Sigmy dopadl pro Hradec dobře.

Domácí tým nastoupil v základní sestavě s řadou hráčů širšího kádru, kteří se běžně neobjevují v základní sestavě. Velkou premiéru v soutěžním zápase si odbyl brankař Jan Stejskal, kterému je teprve 19 let. Možná i díky malým zkušenostem řady hráčů působili černobílí na hřišti zpočátku až příliš zakřiknutě. Ovšem ani hosté nenastoupili v nejsilnější možné sestavě a řada opor zůstala jen na lavičce. Síly na hřišti se tak brzy vyrovnaly. I přesto dokázala jít Boleslav do vedení. Ve 20. minutě se po chybě v rozehrávce domácích dostal do brejku Baroš, v souboji se Stejskalem ve velkém vápně upadl a pískala se penalta. K ní se postavil právě Baroš a s přehledem ji proměnil - 0:1.

Votroci mohli odpovědět prakticky obratem, ale odvážný Pázlerův průnik odvrátila na poslední chvíli hostující obrana. Ve 29. minutě šel opět Pázler odvážně na Divišovu branku, jeho nahrávku do dobré pozice však Shejbal nedokázal využít. Do třetice to však vyšlo. V 40. minutě založil pěknou akci Trubač, míč se po sérii narážeček dostal na malé vápno, kde už stál připravený domící kanonýr Pázler a poslal míč do sítě - 1:1.

Do druhého poločasu nastoupili hosté útočněji naladěni a poměrně rychle si vytvořili územní převahu. Obrana Hradce však pracovala poměrně spolehlivě, takže Středočeši se do koncovky nedostali. Oproti tomu Votroci tomu podnikali rychlé brejky do otevřené obrany a v 54. minutě po jednom takovém trefil Pázler tyč! Bohužel hosté byli přesnější a dokázali chyby trestat víc. V 66. minutě po nedůrazném rozehrání míče zaběhl za obranu Hradce Chramosta a uklidil míč pohodlně k tyči Stejskalovy branky - 1:2. O minutu později se situace opakovala, ale tentokrát byl v souboji úspěšnější domácí gólman.

Hradečtí fotbalisté na nepříznivý vývoj už nedokázali zareagovat. Ve snaze o vyrovnání sice přidali chvíli na aktivitě, ale otevřenou obranu hosté tvrdě trestali. Nejprve druhou brankou navýšil vedení Boleslavi Chramosta a v 85. minutě opět po chybě v rozehrávce trestal Takáč - 1:4. Jestliže mladí hráči Hradce dokázali držet 75 minut s favoritem krok, v závěrečné čtvrthodině se sesypali a kupili chybu za chybou. V prvním čtvrtfinále MOL Cupu Hradec Králové podlehl Mladé Boleslavi 1:4 a odveta se tak stala pouhou formalitou.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme