Přední světový filozof Martin Kusch zavítá na hradeckou „fildu“

Ilustrační foto | Zdroj: Archiv HK.cz
Ilustrační foto | Zdroj: Archiv HK.cz

Jeden z nejvýznamnějších současných světových filozofů Martin Kusch zavítá na Filozofickou fakultu Univerzity Hradec Králové.

Profesor Kusch, který nyní působí na vídeňské univerzitě, ještě nedávno přednášel na Cambridge University. V Hradci Králové se představí během své přednášky, na kterou Univerzita Hradec Králové zve také veřejnost. Uskuteční se ve středu odpoledne.

Filozof světového jména Martin Kusch zavítá do Hradce Králové na pozvání Univerzitního centra jazyka, mysli a společnosti. "Profesor Kusch již vícekrát navštívil Českou republiku v rámci přednášek a konferencí uspořádaných Filosofickým ústavem Akademie věd ČR v Praze. Jedná se však o jeho první návštěvu Hradce Králové," uvedl Ondřej Švec z univerzitního centra. 

"Přednáška Martina Kusche bude nejen pro studenty, ale i pro širokou veřejnost zajímavá právě tím, že ukáže přesah společensko-vědního bádání mimo sféru akademických debat," doplnil Ondřej Švec. Přednáška o potřebě kultivování demokracie začíná ve středu od 14 hodin v posluchárně Filozofické fakulty na náměstí Svobody. 

O Martinu Kuschovi

Před nástupem na současnou pracovní pozici profesora filozofie ve Vídni působil Martin Kusch na katedře dějin a filozofie vědy na Cambridge University. Na konci minulého roku získal od European Research Council (ERC) pro svůj team exkluzivní grant zaměřený na otázku relativismu z filozofické, historické a sociologické perspektivy. "Jedná se mimořádný úspěch, neboť ERC je nejprestižnější evropskou grantovou agenturou, která poskytuje financování pouze výjimečným projektům s vysokým potenciálem na posun či přímo radikální proměnu současného stavu bádání. V oblasti filozofie je získání takového grantu naprosto výjimečnou událostí," upřesnil vyjímečné počíná profesora Kunche tiskový mluvčí UHK Ondřej Tikovský.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Po dvou letech oprav se otevřela budova filozofické fakulty na náměstí Svobody

Významná vzdělávací a výzkumná instituce v Královéhradeckém kraji, Univerzita Hradec Králové (UHK), po dvouleté pauze zpřístupnila zrekonstruovanou budovu filozofické fakulty na náměstí Svobody v Hradci Králové. Opravy vyšly na více jak 200 milionů korun. Na území…
Čtěte více

Dvě stovky studentů hradecké univerzity pomáhají dětem s online výukou

Sami mají distanční výuku, která je pro ně jistým nepohodlím, ale i tak pomáhají. Řeč je o dvou stovkách budoucích učitelů z Pedagogické fakulty Univerzity Hradec Králové, kteří momentálně pomáhají dětem na základních školách s online výukou, informuje Český rozhlas Hradec…
Čtěte více

Promoce se kvůli pandemii nekonají, na univerzitu nastoupí jen zlomek zahraničních studentů

Na Univerzitu Hradec Králové začnou přijíždět v druhé polovině září jako každý rok zahraniční studenti. Tento semestr jich ale kvůli pandemii koronaviru bude studovat v Hradci Králové zhruba jen desetina, převážně ze zemí Evropské unie. Univerzita zrušila i všechny ceremonie…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme