Práce na parkhausu Katschnerka začínají

Tento týden by měly odstartovat první stavební práce na výstavbě nového parkovacího domu Katschnerka v centru Hradce Králové. Těžká technika by podle harmonogramu měla začít odstraňovat panely a upravovat povrch jako přípravu pro archeologický průzkum, který musí stavbě předcházet.

Samotný archeologický průzkum bude probíhat od začátku prázdnin do poloviny srpna. Hned poté se začne s vlastními stavebními pracemi. Pokud nenastanou komplikace, měl by být parkovací dům dokončen 30. srpna 2009. Stavbu bude provádět trutnovská společnost BAK a.s. Tato firma je úzce propojená se společností ATOL a.s., která v Hradci Králové provozuje integrovaný systém parkování. Praktiky Atolu při vybírání parkovacich poplatků a způsob a podmínky, jakým hradecký magistrát této společnosti předal správu parkovacích ploch, je častým předmětem kritky řady občanů.
Nový parkovací dům Katschnerka bude mít kapacitu zhruba 500 míst pro osobní a menší dodávkové vozy. Objekt bude mít jedno podzemní podlaží a pět nadzemních podlaží v jedné polovině a šest v druhé polovině objektu. Poslední parkovací podlaží je bez zastřešení.
 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
12.5.2008 13:19
ridic007 (neregistrovaný)
Hurá, konečně začnou stavět. Alespoň bude kde parkovat. A jako rezident z Karla IV si budu moci koupit taky kartu za 3 600 a budu v pohodě.
13.5.2008 15:06
Honza (neregistrovaný)
:))))
23.5.2008 12:22
Diviš (neregistrovaný)
Nevím pane Fišer jestli neumíte česky,ale jinak se to řekne parkovací dům tak prosím příště česky ,nebo toho nechte.!!!!!

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme