Práce na asfaltovém okruhu pro cyklisty a bruslaře v městských lesích finišují

Okruh je před dokončením | Zdroj: MmHK
Okruh je před dokončením | Zdroj: MmHK

Toužebně očekávaný asfaltový okruh pro cyklisty a bruslaře v městských lesích v okolí Hradce Králové se chýlí ke svému dokončení. Na projektu, za který město zaplatí zhruba 13 milionů korun bez DPH, pracuje stavební firma od začátku letošního srpna.

Pokud vše půjde podle plánů, okruh by mohl být hotový o něco dříve, než se původně předpokládalo. A to už v půlce měsíce září. Původní termín dokončení se odhadoval až na říjen.

Okruh je stále staveništěm, přesto sem už lidé vjíždějí

I když je podstatná část budoucího asfaltového okruhu již hotova, stále je vznikající okruh staveništěm. I proto stavaři a lesníci, kteří zde pracují, doporučují dbát zvýšené opatrnosti a dodržování pokynů v místě prací. Toto upozornění platí zejména pro cyklisty a bruslaře, kteří již na nedokončený okruh vjíždějí.

„Někteří nedočkavci vjíždějí na kole či bruslích na právě asfaltem pokrytou část okruhu, ale to je právě to, čím stavbařům komplikují a zpožďují práce. Je třeba opravdu vydržet, až bude celý okruh dokončen, do té doby je vstup na tyto úseky na vlastní nebezpečí a zodpovědnost,“ varuje ředitel Městských lesů Hradec Králové Milan Zerzán.

Stavbaři na okruhu intenzivně pracují

Na okruhu zbývá dodělat Smiřickou hráz a spojnici ke Zděné boudě. „Celý okruh povede po již opravené Hradečnici od lesního hřbitova k hájovně U Dvou šraňků, kde zabočí vlevo ke krytému ohništi, kde začaly první srpnový týden stavební práce, a odtud budou moci už v druhé polovině září cyklisté a bruslaři nově pokračovat po cestě s asfaltovým povrchem ke Svinarům a Stříbrnému rybníku,“ popisuje trasu ředitel lesů Zerzán.

Cesta bude dále pokračovat krajem lesa po Smiřické hrázi ke Zděné boudě a na výchozí místo k lesnímu hřbitovu. Právě části vedoucí od Smiřické hráze směrem ke zděné boudě se v těchto dnech intenzivně věnují stavbaři, proto by zde cyklisté i bruslaři měli být obzvlášť opatrní.

Okruh nebude sloužit jen cyklistům a pěším, ale především lesníkům

I nadále však platí, že všechny lesní cesty včetně tohoto okruhu budou především sloužit k práci lesníkům, jejichž potřeby by měli zohledňovat pěší, cyklisté i bruslaři. V lesích kolem krajského města mají asfaltový povrch už dvě cesty: stezka Hradečnice, která vede z Malšovic až k Bělečku a také Písečnice vedoucí z Nového Hradce ke krytému ohništi na křižovatce za rybníkem Výskyt.

O stavbě asfaltového okruhu v městských lesích, který nemá v České republice obdoby, jsme vás informovali už dříve. O tom, jak práce na trase začaly, si můžete přečíst zde.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Lesníci začnou vánoční stromky prodávat v pátek. Jaké budou ceny?

Jen pár dní před první adventní nedělí bude zahájen prodej vánočních stromků z hradeckých městských lesů. I letos budou k dispozici různé druhy jehličnanů z lesů i plantáží. Ceny se oproti loňskému roku nezměnily, pohybují se v rozmezí od 250 do 600 korun podle druhu. Prodej…
Čtěte více

Další tělocvična vznikla u běžeckého okruhu v městských lesích

V létě tohoto roku vznikl v hradeckých městských lesích 800 metrů dlouhý běžecký okruh se speciálním přírodním povrchem. V těchto dnech jej Městské lesy Hradec Králové doplnily o nové fitness prvky. Pro sportovce tak vznikl jedinečný prostor, který nabízí zdravý způsob…
Čtěte více

Vznik cyklostezky v lese komplikuje podzemní voda a chránění živočichové. Bude město ve výstavbě pokračovat?

Zhruba před rokem zahájilo město přípravné práce pro výstavbu nové cyklostezky od Zděné boudy k lesnímu hřbitovu. Proces výstavby se bohužel neobešel bez komplikací. Ačkoliv byl v projektu požadován hydrogeologický průzkum, nebyl projektantem proveden a na jaře letošního roku se…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme