Pozemky v Nálepkových kasárnách jsou na prodej

Pozemky prodáme až po kolaudaci! Právě to slibovala radnice v Hradci Králové ještě na začátku prací v Nálepkových kasárnách nedaleko městského centra. Jak zjistila Mladá fronta Dnes, vše je jinak. Pozemky jsou na prodej už dnes, stavba se teprve dokončuje.

V hradeckých Nálepkových kasárnách vznikají luxusní byty a zázemí pro Divadlo Drak. „Když jsme o prodeji Nálepkových kasáren rozhodovali, vymínili jsme si, že pozemky pod bytovými domy prodáme až po jejich kolaudaci. Zajistili jsme si tak kontrolu nad tím, že areál bude postaven podle návrhu, který zastupitelé vybrali. Nyní je stavba Tereziánského dvora před dokončením a firma, která ji staví, nás požádala, zda by prodej parcel nemohl přijít dřív,“ uvedl pro MF Dnes náměstek hradeckého primátora Josef Malíř.
Zastupitelé už schválili dodatek ke smlouvě. Prodeji pozemků už nic nestojí v cestě a jediná pojistka města vůči stavbařům tak padla. Krok má usnadnit investorovi prodej bytů. Náměstek Malíř ale uklidňuje, že žádná rizika už nyní nehrozí.
Areál buduje od roku 2006 společnost Stako. V novém tzv. Tereziánském dvoře mají být čtyřhvězdičkový hotel, parkovací dům, luxusní byty i nebytové komerční prostory. Provozní budovu zde získá také Divadlo Drak, které do ní umístí například muzeum loutek s expozicí z divadelních představení. Dokončení prací ve z části památkově chráněném areálu plánuje investor na květen 2010.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme