Povolební jednání o krok dál, rýsuje se široká koalice s ODS a ČSSD

Povolební vyjednávání před úterním zasedáním zastupitelstva města Hradec Králové finišují a podle některých signálů to vypadá, že se ledy hnuly a znesvářené strany z obou konců politického spektra se dohodnou. Naopak TOP 09, která do teď držela v ruce trumfy a měla být tím, kdo rozhodne, patrně vypadne ze hry. Informuje o tom MF Dnes.

V novém vedení města by se podle informací MF Dnes měly objevity tyto subjekty: ODS, ČSSD, HDK, VPM a Doma v Hradci. "Zbytek naší koalice bez TOP 09 pozval k jednání sociální demokraty a řešíme společnou koalici. Do úterka se ale může stát cokoliv," cituje deník lídra seskupení Doma v Hradci Leoše Kučeru. Podle něj zatím ale stále není jasné konkrétní personální obsazení jednotlivých postů. Podle všeho by měl být ale primátorem již dříve navrhovaný Zdeněk Fink z HDK. Jedno křeslo náměstka už má jisté ČSSD, protože na minulém zasedání zastupitelstva byl náměstkem zvolen Vlastimil Ondráček. Sociální demokracie by pak mohla získat ještě jednoho náměstka, jedno křeslo by zbylo na ODS a Doma v Hradci. S TOP 09 toto koaliční uskupení nepočítá, nicméně zástupci této strany se koaličních jednání nadále účastní.
Nové vedení města by tak Hradec Králové mohl mít již v úterý po zasedání zastupitelstva. Na předchozích třech zasedáních po volbách se totiž nové vedení zvolit nepodařilo.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
13.12.2010 11:42
Diviš  (Nováček)
Je to jako v Praze.Nejde bohužel o to jak pomoci městu,ale o koryta .Hradec chtěl změnu a toto asi ne!!!Jak s polu mohou vládnout dvě tak programově rozdílné strany to nelze dost dobře pochopit.Je to ostuda.Tak snad příště!!!!!!!!!
14.12.2010 17:12
rzr  (Nováček)
Nemyslím, že i jsou si tyto dvě strany tak vzdálené. Naoko, programově, v deklaracích...možná. Ale koryto je koryto.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme