Pouchovská sokolovna se zatím opravovat nebude

Oprava sokolovny na Pouchově se odsouvá. Na vině jsou neshody obyvatel. Představy lidí a sokolů se rozcházejí a rekonstrukce zchátralé budovy tak není možná. Na dohodu čeká i město.

Hradecký magistrát souhlasí s tím, že pouchovská sokolovna opravu potřebuje. Dřevěný objekt je značně zastaralý a nevyhovuje funkčně ani stavebně. I přes péči sokolské obce se jeho stav stále zhoršuje. Plány na přestavbu už byly na stole a začalo dokonce i územní řízení. Narazilo ale na odpor místních obyvatel, kteří se odvolali ke krajskému úřadu. Ten vrátil celý projekt k novému projednání městu.
„Sešli jsme se s lidmi, vyslechli jejich námitky a dohodli jsme se také se zástupci Sokola. Bude vypracována studie s návrhem řešení, které bude reagovat právě na podněty občanů,“ popsal Hradeckému deníku situaci náměstek hradeckého primátora Jindřich Vedlich. Město chce pak podle Vedlicha nový projekt probrat s oběma stranami a najít kompromis. Diskutovat se má o novém uspořádání haly, venkovních hřištích, parkovišti i vchodu do areálu.
„Pokud se všechny strany dohodnou, tak během března řešení předložíme úředníkům města. Jedinou cestou je shoda občanů a sokolů. Kdyby nenastala, tak by se mohlo stát, že lidé budou rekonstrukci napadat a všechno by se dále prodlužovalo, což město ani sokolové nechtějí,“ dodal Deníku Jindřich Vedlich.
Dalším problémem jsou peníze. Na celkovou rekonstrukci za desítky milionů korun Sokol prostředky nemá. Bude se muset spoléhat na pomoc města. Radnice ale plánuje také opravu sokolovny ve Svobodných Dvorech. Finance chce proto podle náměstka Vedlicha rozdělit až na základě koncepce sportovního rozvoje města, aby bylo přidělení prostředků spravedlivé.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme