Poslední letošní zápas zakončili hokejisté porážkou

Rozloučení hradeckých hokejistů s kalendářním rokem 2005 nevyšlo, prohráli na domácím ledě s Olomoucí 1:4 a Vánoce i přes zaváhání Ostravy s Prostějověm na osmém místě nepřečkají. Přitom mohli ve středu klidně zvítězit a Moravany porazit, to by ale museli překonat více než jednou výtečného brankáře Žigardyho. O vítězství Olomouce rozhodla třetí třetina. Hosté čekali na východě Čech v poklidu jako dravec na svou oběť, když udeřili až třikrát z nenápadných akcí v závěrečné třetině. Jediný Tomáš Kolafa dokázal překonat brankáře Žigárdyho, to ale na výhru stačit nemohlo.

Branky a nahrávky: 13. Kolafa (Černý) - 24. Šimo (Najdek, Bartoň), 46. Kříž (Slaninák, Ministr), 51. Šimo (Ministr, Bouz), 57. Smejkal (Šafařík). Vyloučení: 1:6. Využití: 1:1. Oslabení: 0:0. Střely: 39:27. Rozhodčí: Vlček - Podrazil, Žídek. Diváků: 1046.

Hr.Králové: Koutský (Dušek) - Kolafa, Černý, Suchý Petr, Šeda Michal, Hendrich, Toužimský, (Daňo) - Fořt, Roubík, Tvrzník - Přeučil, Koudelka, Diviš - Šeda Jan, Domin, Fišer - Volráb, Kašík, (Luštinec).

Olomouc: Žigardy (Tihlář) - Kříž, Šafařík, Varakas, Vlček, Faltýnek, Světlík, Bartoň, Protivný - Smejkal, Ministr, Slaninák - Kreuzmann, Karný, Metlička - Žajgla, Hebar, Bouz - Hradecký, Najdek, Šimo.

Jiří Mička (asistent trenéra Hradce Králové):
Do utkání jsme nastoupili celkem dobře, první třetinu vyhráli 1:0, ale právě ta měla skončit naším ještě větším náskokem, minimálně 3:0. Nebyli jsme schopni zakončit gólem naše tři veliké šance. V dalších třetinách se toto prokázalo jako klíčové. Ve druhé části hry jsme po hrubé chybě dostali gól na 1:1. Opět jsme si ale vytvořili tlak i hromadu šancí, nedali však žádnou. V poslední dvacetiminutovce nám Olomouc ukázala jak se hrají přesilové hry, stačila jim pouze jedna a byli ve vedení. Neustále říkáme hráčům, že střela v početní výhodě musí jít nad ledem, přesně takto dala Olomouc svůj vedoucí gól. Potom soupeř dvakrát z protiútoku zvýšil a rozhodl o své výhře. Věřím, že kdybychom za jednobrankového vedení zvýšili na 2:0, tak jsme vyhráli, ale hokej se hraje na branky a ne šance.

Aleš Tomášek (hlavní trenér Olomouce):
Ze zápasu jsme měli strach, víme, že Hradec hraje doma velmi dobře. První třetinu měli domácí fůru šancí a k velikému našemu štěstí dali jenom jednu branku. Výtečný výkon podal brankář Žigardy, to byl základní kámen dnešního úspěchu. Hra se postupem času začala stále více vyrovnávat, i když domácí byli aktivnější. My hráli na brejky, ze kterých jsme dali góly a zaslouženě vyhráli. Zlom zápasu byl v tom, že Hradec branky nedal, my ano, z minima jsme vytěžili maximum.

více na www.hchk.cz

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme