Poslankyni Orgoníkové prý kvůli VAK Hradec vyhrožovali

Poslankyně Hana Orgoníková (ČSSD) se kvůli nesouhlasu se vstupem strategického partnera do hradeckých Vodovodů a kanalizací (VAK) údajně stala terčem výhrůžek. Na mobilní telefon podle svých slov dostala začátkem června textovou zprávu, v níž jí bylo vyhrožováno skandalizací v televizi. "Případ jsem oznámila na policii," řekl Orgoníková. Partnerem VAK se má stát francouzská Veolia Water a rozhodující hlasování o jejím vstupu bude na valné hromadě 22. června.
Poslankyně prý ví, kdo jí textovou zprávu poslal. SMS zněla: "Zavolejte mi ještě dnes do 22:00 nebo zítra ráno. Pokud se nedomluvíme, v poledne se v Hradci dá souhlas k té aktivitě v TV." Odesílatele s odkazem na policejní šetření odmítla sdělit.
Podle poslankyně vstup partnera přinese omezení investic VAK, zdražení vodného a stočného a přesun zisku VAK do soukromých rukou. Poslankyně také podala podnět na Nejvyšší státní zastupitelství v Brně. Vyslovila v něm podezření, že při výběru partnera bylo spácháno několik trestných činů.
Představitelé Hradce Králové s názory poslankyně nesouhlasí a minulý týden na ni radnice podala žalobu pro údajné poškození dobré pověsti města. Orgoníková podle radních spekuluje a vyřkla odsuzující závěry jen na základně svých předpokladů, i když není v procesu nijak zainteresována. Poslankyně dnes názor města odmítla. "Jsem občanem Hradce Králové a můžu svobodně vyjadřovat své názory. Vždy jsem postupovala korektně," řekla s tím, že proti vstupu partnera do VAK bude bojovat i nadále.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme