Poradíme, jak najít ideální bydlení v Hradci Králové

Moravské Předměstí nabízí dobré spojení do centra
Moravské Předměstí nabízí dobré spojení do centra | autor: hk.cz

Žijete v Hradci Králové, ale nejste spokojeni se stávajícím bydlením a rádi byste se přestěhovali do lepšího? Nebo vůbec z Hradce nejste, ale máte v plánu se tam přestěhovat a nevíte, kterou oblast vybrat? Zde pro vás máme pár tipů, jak najít ideální bydlení.

Seznam požadavků a priority

Než začnete s výběrem konkrétního bytu, sesumírujte si všechny své požadavky. Zaměřte se hlavně na:

  • dispozici bytu (2 + kk, 3 + 1 apod.),
  • cenu,
  • dopravní dostupnost,
  • prostor navíc (balkon, sklep, garáž apod.).
     

Výše zmíněné aspekty si také seřaďte podle důležitosti. Pro někoho je nejdůležitější cena, pro druhého je na prvním místě lokalita, další potřebuje půdu, aby měl kde sušit houby a bylinky.

Bydlení pro studenta, či rodinu?

Podobně jako každé jiné větší město i Hradec Králové má oblíbené oblasti pro bydlení. Ovšem každému může ve výsledku vyhovovat něco jiného.

Jestliže studujete a rádi byste zůstali blízko víru nočního života, zvažte bydlení například na Pražském Předměstí a historickém centru – počítejte ale s tím, že ceny v centru bývají vyšší než na periferii. Najdete tam ale i byty vhodné ke spolubydlení, a když se s kamarády složíte na nájem, hned bude výsledná cena přívětivější. Pokud chcete zůstat v dosahu centra, ale za příznivější ceny, zaměřte se například na byty v Moravském či Slezském Předměstí.

Pokud jako rodina toužíte po klidu, shánějte bydlení v částech Hradce, které se mohou zdát sice malinko z ruky, ale kde je zároveň dobrá občanská vybavenost a dopravní dostupnost do centra. Takovými lokalitami jsou Třebeš, Malšovice či Nový Hradec Králové.

Aktuální nabídku pronájmu bytů v Hradci Králové najdete na webu UlovDomov.cz.

Na co se zaměřit při prohlídce bytu?

Již máte svého favorita a teď jen stačí zkontrolovat, zda jeho stav odpovídá tomu na fotkách z inzerátu? Prohlídku bytu v žádném případě nepodceňujte. Celkový stav vám může leccos prozradit nejen o samotném bydlení, ale i o majiteli bytu. Při prohlídce bytu si řádně zkontrolujte:

  • stav domu, ve kterém se byt nachází, plus chodbu před bytem;
  • vybavenost bytu a funkčnost spotřebičů;
  • těsnění oken i dveří;
  • stav koupelny (těsnění ve sprchovém koutě, kapající kohoutky).
     

Ještě než podepíšete smlouvu, překontrolujte si pravdivost předávacího protokolu, ve kterém by mělo být uvedeno veškeré vybavení a jeho stav. Také si řádně prostudujte smlouvu – pokud si nejste jisti, jak by měla správná nájemní smlouva vypadat, podívejte se zde → nájemní smlouva vzor.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.




Mohlo by se hodit
Doporučujeme