Pořadatel jazz festivalu nesplácí své dluhy

Pořadatelská agentura SPKM, která zajišťovala poslední ročník jazzového festival Jazz jde městem, stále nesplácí své dluhy. Agentura neplní své závazky vůči věřitelům a stále dluží desítky tisíc korun za nájmy a aparaturu. Hradecký magistrát přitom poskytl na festival o půl miliónu korun více než v předchozích letech. Věřitelé, kterým pořadatel dluží, plánují peníze vymáhat soudně a město chce pro letošní rok nalézt nového pořadatele. Informuje o tom deník MF Dnes.
"Celou dobu nás jen tahali za nos. Dluží nám 45 tisíc korun plus DPH. Požádali nás o splátkový kalendář, ale ani ten nedodržují. Pevnou linku a od jisté doby ani mobilní telefony nezvedají," říká Miroslav Švec ze společnosti Nomads Of Prague, která festivalu zapůjčila nástroje a technické vybavení. Peníze neobdržely ani velké sály v Hradci Králové, ve kterých se koncerty konaly. Těm pořadatelský agentura SPKM dohromady dluží částku okolo sta tisíc korun. Desítky tisíc korun dluží společnostem Aldis, Filharmonii či Adalbertinu. Peníze postrádá také Kino Centrál. "Měli u nás tiskovou konferenci, pro kapely si v naší kavárně naporoučeli občerstvení, ale pak nezaplatili. Dohromady to činí sice jen asi šest tisíc korun, ale za ty peníze máme měsíc uklizené kino," řekl ředitel kina Centrál Leoš Kučera. Kino zvažuje, že po dohodě s exekutorem peníze získá prodejem fotek z festivalu.
Původní šéf  SPKM Martin Špaček před necelými dvěma měsíci MF Dnes řekl, že zádrhel s penězi v žádném případě nemůže ohrozit pořádání festivalu v dalším roce ani poškodit jeho dobré jméno. Nyní se však od společnosti distancuje: "Už tam nepracuji. Nemám oprávnění vám dát informace. Předpokládám ale, že žádný problém nebude, firma bude závazky plnit."
Také město je ze situace rozčarováno a hodlá s agenturou jednat, aby se pořadatelství festivalu v roce 2007 vzdala. "V současné době stále platí usnesení zastupitelstva, že i letos bude festival pořádat SPKM a že na jazz vynaložíme přibližně devět set padesát tisíc korun," uvedl náměstek hradeckého primátora Martin Soukup a dodal, že do konce ledna by měl rád jasno v tom, kdo bude festival zajišťovat.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
6.1.2007 16:20
Xaver (neregistrovaný)
jednat?
Město bude s agenturou jednat, aby se vzdala pořadatelství festivalu v roce 2007...Vskutku hodné radnich Kocourkova.
7.1.2007 19:41
Pája (neregistrovaný)
Jazz
Chtěl bych vědět jaký přínos tato akce má pro město,krom zničených sadů.
8.1.2007 13:39
Xaver (neregistrovaný)
RE: pája
Má to ten smysl,že městečko není jen obesrané a obechcané od psích oblud ale provozuje se tu i nyní už světoznámý festival jazzu.Úsměvný den :-))
8.1.2007 15:01
Petr21 (neregistrovaný)
RE: pája
Světoznámý??? :-) Xavere ty jsi se asi z těch sraček zbláznil ne?? Kolik tisíc turistů tady bylo např z německa?? Jestli něco město proslaví, tak maximálně Hiphop kemp :-)
8.1.2007 15:31
Xaver (neregistrovaný)
re: Petr21
No vidíš...hip hop, taky by mohl někdo říci,že je to jen o zničeném městě návštěvníky.Však i to vaše krmení labutí...je sice tiché,ale taky nadělá pěkný chlív...che che che.
9.1.2007 11:27
Petr21 (neregistrovaný)
RE: re: Petr21
Však ty labutě je třeba taky z města odtranit, nejlépe jako vše živé a tudíš vyměšující :-) A až tady bude všechno z plastu, kovu a betonu, budeme žít v nádherném čistém sterilním městě :-)

A nebo už nebudeme žít vůbec??

PS: Tím nechci zlehčovat tvoje úsilí za čistší město a povinost všech majitelů čehokoliv se chovat zodpovědně :-)
Hezký den

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme